Kongreya Star: Kadının iradesi, Newroz ruhuyla işgalcileri yenecek

Bütün halkların ve şehit ailelerinin Newroz Bayramı’nı kutlayan Kongreya Star Koordinasyonu, “2021 Newroz’u örgütlü kadının iradesiyle işgal altındaki bölgelerin kurtuluşunun temeli olacaktır” dedi.

Kongreya Star Koordinasyonu, Newroz Bayramı’na ilişkin yazılı bir  açıklama yayınladı. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Başta Önder Abdullah Öcalan olmak üzere, halkımızın, şehit ailelerinin, siyasi tutsakların ve gerillaların Newroz Bayramı’nı kutluyor, Mazlum Doğan şahsında bütün Newroz şehitleri ve özgürlük şehitlerini anıyoruz.

Garê’de tarihi direniş göstererek düşmanın saldırılarını kıran gerillanın, Önder Öcalan’ın, Kürt halkının ve bölge halkının mücadelesini kutluyoruz. Garê direnişi, Türk işgaline ve Kürt düşmanlarına, Kürt halkının iradesinin bütün kirli planları boşa çıkaracağını ispat etti. Şehitlerimize, başarıya ulaşıncaya kadar mücadelelerine devam edeceğimiz sözümüzü bir kez daha tekrarlıyoruz.

‘NEWROZ İŞGAL ALTINDAKİ BÖLGELERİN KURULUŞUNUN TEMELİ OLACAKTIR’

AKP-MHP hükümeti, yüzyılın Dehak’ını temsil ediyor. Bu bağlamda bütün Kürt halkının ve Ortadoğu halkının, faşizme karşı mücadeleyi büyütmesi, özgürlük ve demokrasi direnişini güçlendirmesi gerekir. Demirci Kawa nasıl Newroz meşalesini yaktıysa Mazlum Doğan’da devrimin meşalesini yaktı. Newroz, bütün Rojava ve Kuzey ve Doğu Suriye halkı için iradenin sembolü haline geldi. Kuzey ve Doğu Suriye halkı mücadelelerine Newroz direnişinin ruhu ile devam ediyor. Newroz günü, Suriye’deki Kürt halkı ve bütün halkların devrimin başarısı için birleştiği gündür. 2021 Newroz’u örgütlü kadının iradesiyle işgal altındaki bölgelerin kurtuluşunun temeli olacaktır.”