Kongreya Star, Seide ve Hinid’in katledilmesini kınadı

Til El Şayir Nahiyesi Meclis Eşbaşkanı Seide Feysal El Hermas ve yardımcısı Hinid Letîf El Xidêr katledilmesini kınayan Kongreya Star, "Bütün çalışanlara sesleniyoruz kadın iradesi ve özgürlüğünü hedefleyen bütün kirli planlara karşı dikkatli olun" dedi.

Kongreya Star Koordinasyonu yazılı bir açıklamayla Til El Şayir nahiyesi Meclis Eşbaşkanı Seide Feysal El Hermas ve yardımcısı Hinid Letîf El Xidêr katledilmesini kınadı.

Kongreya Star açıklamasında şunlar belirtildi:

"Askeri, siyasi, düşünce, diplomasi alanında güç haline gelen kadın iradesi, devrimin ve Özerk Yönetimin yükünü sırtlıyor. Kadınlar bütün çalışma alanlarına katılarak kendilerini ispatladılar. Toplumda aktif rol aldılar. iktidarcı, baskıcı erkek zihniyetine karşı mücadele ettiler. Kadının bütün dünyada ses veren direnişine karşı tecavüz, kaçırma, katliam ve her türlü insanlık saldırılar gerçekleşiyor. Yapılan bu katliam da kadın iradesini hedef almıştır.

Bu suçun, katliamın hedefi, Kuzey ve Doğu Suriye’de istikrarlı ve güvenli ortamı bozmak, halkın arasında korkuyu hakim kılarak; halkların kardeşliği temelinde inşa edilen Demokratik, özgür yaşama saldırmaktır. Şehitlerin ailesi başta olmak üzere hepimizin başı sağolsun. Bütün çalışanlara sesleniyoruz kadın iradesi ve özgürlüğünü hedefleyen bütün kirli planlara karşı dikkatli olun."

Açıklamada, işgalci Türk devleti ve çetelerinin Şehba, Til Rifat bölgesine dönük, kadın ve çocukları hedef aldığı saldırıları da kınanırken, “AKP hükümeti ve Türk devleti faşizmine karşı özgürlük ve demokrasi mücadelesi yükseltilerek devam edecek” denildi.