Kongreya Star: Türk devleti soykırım peşinde

Kongreya Star Şehba Kanton Meclisi, Türk devletinin Maxmûr'a saldırıyla soykırımı amaçladığına dikkat çekti, sessizliği kınadı.

Türk devletine ait insansız hava araçlarıyla Şehit Maxmûr Mülteci Kampı’na yapılan hava saldırısı sonucu 3 kadın şehit oldu. Şehba Kantonu Kongreya Star Meclisi de konuya ilişkin Berxwedan Kampı’nda basın açıklaması yaptı.

AMBARGOYA TEPKİ

Açıklama metninin Kürtçesini Hevi Sileman Kürtçe, Arapçasını Naile Mehmud okudu.
Açıklamada, “Maxmûr halkı 25 yıl önce vahşi saldırılardan kaçmıştı. Yaklaşık 9 aydır AKP hükümetinin gölgesindeki Güney Kürdistan Hükümeti de Maxmûr kampına ambargo uyguluyor. Abluka altındaki kampta sağlık ve gıda gibi insani ihtiyaçların temininde ciddi sıkıntılar baş göstermektedir” denildi.

'TÜRK DEVLETİ SOYKIRIMI HEDEFLİYOR'

Türk devletinin BM ve Dünya Sağlık Örgütü’nün ateşkes kararlarını ihlal ettiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Türk devleti Maxmûr’un yanı sıra Şehba’da Kürtlerin yaşadığı bölgeleri de bombalamıştır. Bu saldırılarla Kürtler soykırımdan geçirilmek isteniyor. Kürdistan Bölgesel Hükümetinin desteğiyle bu saldırıları gerçekleştiren Türk devleti Osmanlı hayallerinin peşindedir."
Açıklamanın sonunda, saldırı ve ambargo karşısında sessiz kalan uluslararası çevreler ve Birleşmiş Milletler de kınandı.