Kürt kadın vekillerden Kürdistan Parlamentosu Başkanı'na mektup

Kürt kadın milletvekilleri, "Kardeş kavgasına karşı tavrımızı ortaya koyalım" dedi, işgalcilere karşı birlik olmaya çağırdı.

Türkiye Parlamentosu'ndaki Kürt kadın milletvekilleri, bugün yazılı açıklama yaparak, Kürdistan Parlamentosu ve bütün Kürt kadınlara çağrıda bulundu.
Açıklamada, Kürdistan Parlamentosu Başkanı Dr. Rewaz Faiaq, Kürdistan Parlamentosu'ndaki kadın milletvekilleri ve Kürt kadın örgütleri ile kadınlara, "Kardeş kavgasına izin vermeyelim, tavrımızı ortaya koyalım" diye seslenildi.

'İŞGALCİLERE KARŞI DURALIM'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:
"Kürtleri topyekûn yok etmeye dönük savaş karşısında Maxmûr’a yerleşen ve burada özgür bir yaşam kurmak için mücadele eden Maxmûr halkına bir kez daha saldırı yapıldı ve 3 Kürt kadın katledildi.
Biz Kürt kadınları, Kürt halkını karşı karşıya getirmek isteyen, aramıza düşmanlık tohumları ekerek Kürtleri birbirine kırdırmaya çalışan bu zihniyete her zaman birliğimiz ve dayanışmamızla karşı durduk. İşgalcilere kadın duruşumuzla, kadın mücadelemizle ve kadın ittifakımızla cevap verdik. Bu saldırılar karşısında ulusal birliğimizin ne kadar önemli olduğunu her seferinde yaşayarak bir kez daha gördük.
Brakujî’nin tarihimizde bize neler kaybettirdiği açıkken yeniden bir kardeş kavgasına karşı tavrımızı ortaya koyuyoruz.
Şimdi bir kez daha acılarımızı ortaklaştırma ve birliğimizi güçlendirme zamanıdır.
Dünya koronavirüs salgınına kilitlenmişken Kürt düşmanlıklarından vazgeçmeyenlere karşı Kürdistan halkını her türlü virüsten korumak durumundayız."