Kürt kadınlar ulusal kongre için rol almalı

Rojava Kürt Kadınlar Ulusal Kongresi Hazırlık Komitesi, ulusal kongrenin elzem olduğunu belirtti, tüm Kürt kadınları bunun için rol almaya çağırdı.

Rojava Kürt Kadınlar Ulusal Kongre Hazırlık Komitesi, ulusal kongreye ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı. Ulusal kongrenin tüm Kürtler için elzem olduğuna vurgu yapan komite, tüm Kürt kadınların ulusal kongre için ellerinden geleni yapması çağrısında bulunuldu.

'DÜŞMAN KAZANIMLARIMIZI HEDEFLİYOR'

Koronavirüs salgının tüm dünyayı etkisi altına aldığı bugünlerde dünyanın siyasi, ekonomik, askeri bir değişim içerisine girildiğine işaret edilen açıklamada, “Düşman bu süreçte dört parça Kürdistan’daki kazanımları hedeflemektedir. İşte bu kritik dönemde Kürtlerin her zamankinden daha fazla Ulusal Kongre’ye ihtiyacı var” denildi.

KADINLARA ÇAĞRI

Kürt kadınlarının tarih boyunca siyasi, askeri, kültürel ve her alanda kendilerini ispat ettikleri vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
“Rojava komitesi olarak 1’inci ve 2’nci ulusal kadın kongrelerimizi gerçekleştirdik. 3’üncüsü için de hazırlıklarımız sürüyor. Türk devletinin Girê Spî ve Serêkaniyê’ye yönelik saldırıları nedeniyle 3’üncü kongremiz zamanında gerçekleştirilememişti.
Hazırlık Komitesi olarak tüm siyasi partiler içerisindeki kadınların, kültür alanındaki kadınların, demokratik sivil toplum örgütlerinde yer alan kadınların üçüncü kongrenin gerçekleşmesi için rollerin oynamaları çağrısında bulunuyoruz. Özelikle böylesi hassas bir süreçte ulusal kongre çok elzemdir. Yine teröristler karşısında da QSD direnişçilerine destek vermeleri gerekir."