Kürtler Rusya'da Öcalan'a tecridi protesto etti

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecrit Rusya'da protesto edildi. Halkın tecridi kabullenmeyeceği mesajının verildiği eylemde, uluslararası kurumlara çağrıda bulunuldu.

Rusya’nın Krasnodar bölgesine bağlı Platinirovka ilçesinde yaşayan Kürt kadınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı uygulanan tecridi protesto etti.

'TECRİT ŞİDDETLENİYOR; GİRİŞİMDE BULUNULMALI'

Eylemde konuşan yerel Kürt Meclisi Eş Başkanı Dilbera Mıhemed, 3 yıldan bu yana Öcalan hakkında bir bilgi sahibi olmadığını ve bunun da Kürt halkını çok tedirgin ettiğini dile getirdi. Türk devletinin Öcalan'a karşı uyguladığı tecridin giderek şiddetlendiği; ailesi ve avukatlarıyla görüşme hakkının ihlal edildiğini söyledi. Mıhemed, konuşmasının devamında uluslararası kurumlar ve Rusya devletine çağrıda bulunarak, bu duruma sessiz kalınmamasını ve Öcalan'ın ailesiyle, CPT heyetiyle görüşmesi için girişimlerde bulunulmasını istedi.

Mıhemed, Kürt halkının hiçbir zaman Türk devletinin faşizan uygulamalarını kabullenmeyeceğini ve Öcalan için mücadelesine devam edeceğini dile getirdi.

Eylem katılımcıları, Rusya’da yaşayan Kürt kadınları olarak, bundan sonra da Öcalan için eylemlerini sürdürecekleri mesajını verdi.