'Kürt ve Arap gerillalar işgale karşı birlikte savaşıyor'

Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Kürt ve Arap gerillaların birlikte savaştığını söyleyen YJA Star gerillası Arîn Demhat, "Türk devletinin Kürdistan topraklarını işgal etmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları'na yönelik işgal saldırıları devam ediyor. Türk devletinin işgaline karşı direniş cephesinde yer alan YJA Star gerillası Arîn Demhat, devam eden saldırıları ve gerilla direnişini değerlendirdi. 

Zap, Avaşîn ve Metîna'ya saldırı başlatan Türk devletinin en zayıf dönemini yaşadığını belirten Arîn Demhat, şöyle konuştu: "Türk ordusu bize karşı askerleri ile savaşmıyor. Öyle bir cesaretleri yok. Türk devleti kimyasal silahlarla, savaş uçakları ve patlayıcılarla saldırıyor. Bu saldırılarda en çok doğamız zarar görüyor. Ama düşman iyi bilsin; artık sonları geldi, gerillaya başarıya çok yakın. 

Şu anda Kürdistan dağlarında sürdürülen bu direniş de başarımızı gösteriyor. Kürt halkı çok zorluklar yaşadı ama son yıllarda direnişimiz Kürt halkını zafere taşıyacaktır. Bunun bilincinde olduğumuz için çok güçlü bir moral ve motivasyonla bu savaşı yürütüyoruz. Gerilla büyük bir iradeyle, inançla, tereddüt etmeden ve korkmadan düşmanın üzerine gidiyor. Amacımız iktidarı, ırkçı zihniyeti yıkmak ve yerine demokrasi bilincini inşa etmektir. Dolayısıyla düşmanın saldırıları ne kadar büyük olursa olsun bizim de cevabımız büyük olacaktır " diye konuştu. 

ÖZELLİKLE YJA STAR'IN DİRENİŞİNDEN KORKUYORLAR

Kürtlerin ve Arapların birliğinden de söz eden Arîn Demhat, şu an Kürt ve Arap gerillaların düşmana karşı Kürdistan dağlarında birlikte savaştıklarına dikkat çekti. Diğer halkların Kürt halkının kimliğiyle yaşamak istemesine destek verdiğini ve bundan dolayı birçok ulustan gencin gerillaya katıldığını belirtti. 

Kürt halkının zaferinin tüm Ortadoğu halklarının zaferi anlamına geldiğini ifade eden Arîn Demhat, şöyle devam etti: "Düşman kadının direnişini ve kahramanlığını görünce büyük bir korkuya kapılıyor. Özellikle YJA Star gerillalarının direnişinden korkuyorlar. Çünkü bu direnişle kadının amacına ulaşacağını ve özgürlüğüne kavuşacağını biliyorlar. Çok büyük umutlarımız var, bu savaşı kazanacağız ve Türk devletinin Kürdistan topraklarını işgal etmesine izin vermeyeceğiz. Kadın özgürlük çizgisini başarıyla taçlandıracağız ve Önderliğimizin fiziki özgürlüğünü sağlayarak O'nu İmralı'dan kurtaracağız."