Kuzey Afrika ve Ortadoğulu kadınlardan 'Abdullah Öcalan'a Özgürlük İnisiyatifi'

Ortadoğu ve Kuzey Afrikalı kadınlar, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi”ni ilan etti.

Ortadoğu ve Kuzey Afrikalı kadın aktivistler, Lübnan’ın başkenti Beyrût’ta basın toplantısı düzenleyerek, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi”ni ilan etti.

'ABDULLAH ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ AMAÇLIYORUZ'

Basın toplantısında İnisiyatif üyesi Sebah Şiêb tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Ortadoğu bölgesi ve Kuzey Afrikalı kadın aktivistler olarak, bütün kadınların haklarını savunan herkesi destekliyoruz. Diktatör devletlerin iş birliği ve uluslararası güçlerin komplo ve planları sonucu gözaltı ve tutuklamayla sonuçlanan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Türk iktidarı tarafından rehin alınmasının üzerinden 23 yıl geçti. Sadece ezilen halkların, bölgenin ve dünyadaki kadınların haklarını savunduğu, insanlığa güvenlik ve huzuru sağlamaya çalıştığı için uygulanan bu tecrit haksızlıktır.

Lübnan, Filistin, Irak, Libya, Yemen, Suriye, Mısır ve Sudan’daki kadınların desteğiyle inisiyatifimiz ilk adımlarını atıyor. Öcalan’a Özgürlük için Yeni Girişim, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki ülkelerden aktivist ve hukukçulardan oluşan bir grup kadından oluşuyor.

Bu İnisiyatif, enternasyonalist Önder Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması, fikirlerinin tanınması ve yayılmasını amaçlıyor. Bu, girişim tüm çalışma ve faaliyetleriyle, siyasi, hukuki, bilimsel ve medya araçlarıyla işgalci Türk devletinin insanlık dışı uygulamalarını reddediyor. Türk devletinin imzaladığı uluslararası anlaşmalara göre yaptığı tüm ihlalleri ifşa edecektir.

Öte yandan, ilgili uluslararası hukuk,  siyasi örgütlere, kurumlara ve taraflara bu haklı davaya sessiz kalmamaları ve sorumluluklarını yerine getirmeleri için baskı yapılacaktır. Özellikle siyasi tutsakların ve Önder Abdullah Öcalan’ın haklarının korunması için.

Bütün kadın şahsiyetlere, derneklere ve örgütlere destek verdiğimizi, zalimane uygulamalara karşı birliğimizi kurmaya ve bilge enternasyonalist Önder Abdullah Öcalan’ın rehin tutulmasının çalışmalarımızın başında geldiğini belirtiyoruz. Bunun üzerine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne ve CPT’ye bu davayı ele almaları ve işkenceleri açıklamaları çağrısında bulunuyoruz."