Kuzey ve Doğu Suriye’de 8 Mart etkinlikleri sürüyor

Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadınlar, 8 Mart etkinliklerine devam ediyor. Hesekê ve Minbic'de 8 Mart etkinlikleri düzenlendi.

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Örgütleri ve Hareketleri Ortak Eylem Platformu’nun 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü amacıyla 23 Şubat’ta başlattığı etkinlikler sürüyor. Etkinlikler 10 Mart’a kadar devam edecek.
Hesekê ve Minbic'deki etkinliklerde kadın devrimi de selamlandı.


HESEKÊ
8 Mart etkinlikleri kapsamında Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) kadın üyeleri ve Kongra Star, İç Güvenlik Güçleri’nin kontrol noktalarını ve Zirgan ilçesinde cephedeki savaşçıları ziyaret etti.
Ziyaret sırasında üyeler, güvenlik güçlerine ve cephedeki savaşçılara desteklerini ileterek, bölgeleri ve halkı savunmak için savaşçıların göstermiş olduğu fedakârlığı selamladı.
Qamîşlo Şehit Aileleri Meclisi ve Kongra Star üyeleri de İç Güvenlik Güçleri-Kadın merkezi, HPC-Jin ve Yaralılar Federasyonu’nu ziyaret etti. Kongra Star, kadın mücadelesinin sonucu olan 8 Mart'ın yaklaşmasıyla kurum üyelerini tebrik ederek hediyeler verdi.


MİNBİC
Zenûbiya Kadın Topluluğu Bürosu, kadınların 19 Temmuz Devrimi’ndeki rolünü selamlamak için Ebû Qeleq ve Til Hozan bölgelerinde bir seminer düzenledi.
Zenûbiya Kadın Topluluğu üyelerinin yanı sıra Ebû Qeleq ve Til Hozan bölgesindeki çok sayıda kadın da seminere katıldı.
Qeleq hattı yönetim kurulu üyesi Hacer Ehmed El-Elî ve Minbic Yasama Meclisi Sîham Hemo, kadınların 8 Mart'ını kutlayarak, bölgedeki kadın devriminin dünyadaki tüm kadınlara ilham kaynağı olduğuna dikkat çekti.
Sîham Hemo, Suriye’deki kadınların şehitlerin kazanımlarını savunacağını belirterek, tüm kadınları birlik olmaya, kadın direnişinin tarihi mirasını korumaya ve demokratik bir Suriye’yi inşa etmeye çağırdı.