Londra ve Hannover: Onları asla unutmayacağız, unutturmayacağız!

Londra ve Hannover'de Paris'te katledilen Kürt kadın devrimciler anıldı. Anmalarda, "Saralar'ın ruhuyla kadın özgürlük mücadelesi Ortadoğu ve dünyanın dört bir yanında yükselerek büyüyor. Onları asla unutmayacağız, unutturmayacağız” denildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te katledilen, PKK’nin kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Kürt Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez, Hannover ve Londra'da anıldı.


Londra’da Fransa Elçiliği önüne siyah çelenk bırakılarak, protesto eylemi gerçekleştirildi.
Londra Kürt Kadın İnisiyatifi tarafından düzenlenen eyleme enternasyonalist kadın örgütleri de destek verdi.
Cansız, Doğan ve Şaylemez’in posterleri ve flamalarının taşındığı eylemde, sık sık, “Şehîd namirin”, “Jin, Jiyan Azadi”, “Sara, Rojbin, Ronahi” sloganları atıldı.
Fransa Elçiliği önüne siyah çelenk bırakan kadınlar burada bir açıklama yaptı. Açıklamada, Fransa devletinin katliamın asıl sorumlularını açığa çıkarmamasına dikkat çekilerek, “Avrupa'nın ortasında Kürdistanlı kadın devrimciler infaz ediliyor ancak katliam emrini verenler yargılanmıyor. O günden bugüne Saralar'ın ruhuyla kadın özgürlük mücadelesi Ortadoğu ve dünyanın dört bir yanında yükselerek büyüyor. Onları asla unutmayacağız, unutturmayacağız” denildi. 

HANNOVER

Hannover Ronahi kadın meclisi öncülüğünde de Paris Katliamı Fransa bürosu önüne siyah çelenk bırakılarak protesto edildi.
Eylemdeki açıklamada, "Önderliğe yapılan komplo ile Kürt halkını susturmak ve Paris Katliamı ile de Kürt kadınını susturmak istediler" denildi.