Lorient ve Kassel’de 8 Mart kutlandı

Fransa’nın Lorient ile Almanya’nın Kassel kentinde alanlara çıkan kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlama ve etkinlikleri sürüyor. Fransa’nın Lorient ve Almanya’nın Kassel kentinde alanlara çıkan kadınlar 8 Mart’ı kutladı.

LORIENT

Fransa'nın Lorient kentinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü Lorient kentinde yaşayan Kürtler tarafında bir etkinlikle kutlandı.

Birçok kurumun organize ettiği etkinliğe Kürtler de kendi renkleriyle katıldılar.

Place Aristide-Briand’da saat 15.00’da düzenlenen etkinlik günün anlamına ilişkin konuşmalarla başladı. Konuşmalardan sonra halk yürüyüşe geçti.

8 Mart etkinliğine katılan Kürtler Paris'te katledilen Kürt Kadın devrimcileri Sakine Cansız (Sara)Fidan Doğan (Rojbin) ve Leyla Şaylemez'in pankartlarını taşıdı ve Fransızca bildiriler dağıttı.

KASSEL

 

Almanya'nın Kassel kentinde Tevgera Jinên Kurdistan-Ewrupa Ve TEV-ÇAND çağrısı üzerine 8 Mart etkinliği kapsamında saat 15.00’da HBF önünde Kürdistanlılar ve enternasyonalist aktivist kadınların katıldığı bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Dev TJK-E bayrağının yanı sıra “8'e Adarê pirozbe”, “Jin, Jiyan, Azadi" yazılı pankartlar ile Şehit Beritan (Gülnaz Karataş) ve Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in dövizleri, YPJ, TEV-DEM bayrakları taşındı.

Ulusal kıyafetlerin giyindiği yürüyüşte erbane ile görsel ve müzik dinletisi de verildi.

Yürüyüş boyunca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın özgürlüğüne ilişkin sözlerinin eklenmiş olduğu güller insanlara dağıtıldı.

Eylemde sık sık, “Jin, jiyan, azadi”, “Biji berxwedana zindana”, “Şehit namirin” sloganları atıldı.

Yürüyüş ardından da Königplatz’da bir miting düzenlendi.

Miting TJK-E aktivistinin konuşması ardından slogan ve halaylarla sona erdi.