Lozan ve Bern’de kampanyalar için aktif çalışma yürütülüyor

25 Kasım’da TJK-E tarafından başlatılan “Diktatörün yargılanması için 100 neden, 100 bin imza” ile Birleşmiş Milletler’e imza kampanyası İsviçre’nin Bern ve Lozan kentlerinde de sürüyor.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) tarafından 25 Kasım 2020'de başlatılan “Diktatörün Yargılanması için 100 neden 100 bin imza” kampanyası İsviçre'de kadın meclisleri tarafından sürdürülüyor.

Başkent Bern'de Mizgin Kadın Meclisi “Diktatörün yargılanması için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası için her gün kentin farklı bölgelerinde imza toplamaya devam ediyor. Kadınların bugünkü adresi ise İsviçre Ulusal Parlamentosu oldu.

Kadın aktivistler tarafından bilgilendirmeler yapılarak imzalar toplanıyor.

FUNICIELLO: TÜRKİYE'NİN TABLOSU OLDUKÇA KORKUTUCU
TJK-E’nin kampanyasını desteklediğini belirten Sosyalist Parti Milletvekili Tamara Funiciello ANF kameralarına, “Kampanyanızı her yönüyle desteklediğimi belirterek evet Erdoğan kadın katliamlarından mutlaka yargılanmalıdır. 100 neden kampanyasının çalışmanızla hedefe ulaşacağına inanıyorum. Gerek kadın cinayetleri olsun gerekse bu cinayetlerin cezasız kalması açısından Türkiye siyasetini yakından takip ediyoruz ve bizim açımızdan da oldukça korkutucu bir tablo var. Bu nedenlerle Türk devleti İstanbul sözleşmesine uyarak gerekli adımları atmak zorunluluğundadır” diye konuştu.

LOZAN’DA DA STANT AÇILIYOR

Lozan’da da kampanyayı Lajin Kadın Meclisi yürütüyor. Aktivistler, kentin çeşitli yerlerinde stant açarak hem kampanyaya ilişkin bilgilendirme yapıyor hem de imza topluyor.

Yürüttükleri çalışmaya ilişkin ANF’ye konuşan Lajin Kadın Meclisi’nden Hevi Aydoğan şunları belirtti:

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridin kırılması ve özgürlüğü için BM’ye mektup kampanyamız devam ederken yine Covid kısıtlamalarının oldukça sert olduğu Lozan geneli İsviçre kurum ve partilerle online konferans ve e-posta yolu ile kampanyamıza destek çağrılarında bulunuyoruz. Haftanın belirli günleri kentin önemli merkezlerinde aktivistler tarafından 'Diktatörün yargılanması için 100 neden, 100 bin imza' kampanyamız da devam ediyor.

İsviçreli kadınlar başta olmak üzere uluslararası feminist kadın kurumlarıyla ortaklaşarak online konferanslara katılıyor ve burada kampanyamıza yönelik bilgilendirme yapıyoruz.

Kampanyamıza destek çağrılarında bulunuyoruz. Yine bu amaçla 7 Şubat'ta Kadın Grevi konferansına katıldık ve 25 Şubat'ta Kürt kadınları olarak Uluslararası Kadın konferansına katılacağız.”