Marsilya’da kadınlardan beyaz tülbentli eylem

Marsilya Arin Mirkan Kadın Meclisi ölüm oruçları ve açlık grevi direnişlerini sahiplenmek ve tutsak annelerine destek amacıyla sivil itaatsizlik eylemi düzenledi. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması amacıyla başlatılan açlık grevleri altı ayı aştı. Cezaevlerinde ölüm orucu başlatan 15 tutsaktan oluşan ilk grubun eylemi 17. gününe girerken, 15 kişilik ikinci grubun eylemi ise bir haftayı geride bıraktı. Açlık grevindeki çocuklarının sesini duyurmak isteyen annelerin direnişi dışarıda devam ederken, Avrupa’daki Kürt kadınları da tecriti protesto ve direnişi sahiplenme amacıyla eylemler düzenliyor. 

Fransa’nın Marsilya kentinde faaliyet gösteren Arin Mirkan Kadın Meclisi direnişi sahiplenmek ve tutsak annelerine destek amacıyla bir eylem düzenledi. Marsilya St. Charles tren garında bir araya gelen kadınlar, Leyla Güven ve diğer direnişçilerin fotoğraflarını taşıdı. Ölüm oruçlarına dikkat çeken pankart açıldı. Kadınlar, “Hepimiz Leylayız”, “Bijî Berxwedana Zindana”, “Bijî Berxwedana Dayikan”, “Sessizliği boz” Sloganlarını attı. Kuzey Kürdistan’da annelerin direnişine destek amacıyla beyaz tülbent taşıyan kadınlar çok sayıda bildiri dağıttı.