Maxmûrlu kadınlar, Başaran'a tehdidi protesto etti

Maxmûrlu kadınlar, Türk polisinin Ayşe Acar Başaran'a dönük tehdidini protesto etti.

Şehit Rüstem Cudi Mülteci Kampı’ndaki (Maxmûr) kadınlar, İştar Meclisi öncülüğünde açıklama yaparak, Türk polisinin HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran’a yönelik tehdidini protesto etti.

İştar Meclisi binası önündeki eylemde İştar Meclisi Koordinasyon Üyesi Xantur Kara açıklama yaptı.

'KİMSE İRADEMİZE EL UZATAMAZ!'

Kadınların açıklaması şöyle:

“Kadınlar ve gençler başta olmak üzere herkesin toplumun ihtiyaç duyduğu her alanda somut adımlar atması ve bu temelde örgütlenmesi önemlidir. ‘Kadın katliamına karşı özgür kadın ve toplumu korumanın zamanıdır’ şiarıyla bir adım atmalıyız. Faşist AKP-MHP’nin kadın soykırımına ve erkek egemen sistemin soykırım politikalarına karşı mücadelemiz evrensel bir mücadele tutumu haline geliyor. Bu adım ve buna benzer adımları koruyup genişletmeliyiz.

Bugün dünya kadınlarının mücadele arayışlarına cevap veren böyle bir paradigma ve ideolojiye sahibiz. Önderlik paradigmasının küresel düzeyde bu kadar sıcak karşılanmasının ve özgürleştirici karakterde bir çıkış noktası olmasının nedenlerinden biri de kadın paradigmamız ve kadın kurtuluşu ideolojimizdir. Demokratik Ulus Sistemine sahip çıkılma seviyesi üst düzeyde olmasına rağmen, AKP-MHP faşist rejimi her zaman bu sistemi dağıtma ve ortadan kaldırma arayışındadır.

Tarihte ve yaşamda kadın ve toplum olarak her zaman buna şahit olduk, en çarpıcı örnek elbette Deniz Poyraz’n katledilmesidir. Kürt ve Türk halkı üzerinde faşizmi inşa etmek için Deniz, Ebru, Sêvê, Fatma, Pakize gibi kadın direnişçileri hedef alındı. Bununla bağlantılı olarak 5 Mayıs’ta bir grup saldırgan polis HDP genel merkezini hedef aldı. Özellikle bu saldırı Ayşe Acar Başaran şahsında tüm kadınlara yapılmıştır. Ayşe Acar irademizdir, irademize kimse elini uzatamaz. Baskıcı Türk devletinin faşist saldırıları karşısında, Ayşe Acar, Emine Şenyaşar’ın ve bugün gerici zihniyetin her türlüsüne karşı mücadele eden tüm kadın aktivistlerin sesi olalım. Kadın yaşamını özgürlükle sentezleyene kadar çığlıklarımızla özgürlüğün sesini yükselteceğiz.”