Meksikalı kadınlardan Kongreya Star’ın hamlesine destek

Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadın örgütlerinin başlattığı kadın devrimi kazanımlarını koruma ve her türlü işgal ve soykırıma cevap vermek için başlatılan hamleye Meksika’daki kadınlardan destek geldi.

Kuzey ve Doğu Suriye’deki kadın örgütleri, Kongreya Star’ın “İşgale ve soykırıma hayır! Kadını ve yaşamı hep birlikte koruyalım” şiarıyla başlattığı hamle çerçevesinde kadın devrimi kazanımlarını korumak ve her türlü işgal ve soykırıma cevap vermek için dünyanın dört bir yanındaki kadınların desteğini almak amacıyla imza kampanyası başlattı.

İmza kampanyasına destek sunan Meksikalı kadınlar, DAİŞ çeteleri tarafından katledilen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Şehit Hevrin Xelef, Kobanê’de işgalci Türk devleti tarafından hava saldırısıyla katledilen Kongreya Star üyeleri Şehit Zehra Berkel, Şehit Hebun Xelil ve Şehit Emine Ana’nın resimlerini hazırlayarak destek notu sundu.

Meksikalı kadınların dayanışma açıklamasında şunları belirtti: “Rojava / Kuzey ve Doğu Suriye 'deki kadın devrimine Meksika'daki arkadaşlardan dayanışma selamı gönderildi.

Yoldaşlarımız Hevrîn, Zehra, Hebûn ve Emîne'nin katledilmesi, dünya çapında yükselişte olan kadın cinayetlerinin ve faşizmin kadınlara nasıl saldırdığının bir göstergesi olmuştur.

Kadın olarak tarihimiz direniştir. Çünkü direniş, iktidarını sürdürmek için kadınları köleleştirmesi gereken devlet ve ataerkil zihniyetin şiddetinden kendimizi savunmamıza izin verdi. Bu yüzden teslim olmayan kadınları öldürüyor, özgür kadınlardan korkuyorlar.

Örgütlü ve birlikte sadece kendimizi savunmak için direnmeyeceğiz aynı zamanda kadın cinayetine de son vereceğiz!

İşgal ve soykırıma karşı kadınlar arasında dayanışmayı güçlendirme çağrımızı imzalayın! Dünyanın şu anki hali ile her zamankinden daha önemli. Gelin birlikte katılalım ve mücadelelerimizi birleştirelim.”