MKG'den Gazeteci Bal'ın gözaltına alınmasına tepki

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği, Xwebûn Editörü Naife Bal'ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi, "Son 3 ayda 10 gazeteci gözaltına alındı, 5 gazeteci işkenceye uğradı" dedi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Derneği (MKG), Kürtçe haftalık yayın yapan Xwebûn gazetesi editörü Naife Bal'ın gözaltına alınmasına dair açıklama yaptı. Türkiye ve Kurdistan’da gazetecilere yönelik baskıların attığına dikkat çekilen açıklamada, “Gazetecilerin haber yapma, toplumun ise haber alma hakkının engellemelerle sürdürüldüğü böylesi bir süreçte gözaltı ve tutuklamalar ile toplumsal haberciliğin önüne geçilmeye çalışılıyor. Bunun son örneği ise dün yaşandı. Xwebûn gazetesi editörü Nafiye Bal, açık tanık Ümit Akbıyık’ın ifadeleri üzerine gözaltına alındı” denildi.

Son 3 ayda 10 gazetecinin gözaltına alındığı ve 5 gazetecinin işkenceye maruz bırakıldığının hatırlatıldığı açıklamada, “Gazetecilerin her türlü baskıya karşı kalemiyle direndiğini bir kez daha vurguluyoruz. Gazeteciler üzerindeki yargı kıskacına son verilmesi istiyor, Nafiye arkadaşımızın bir an önce serbest bırakılmasını bekliyoruz.  Özgür basın susturulamaz” ifadeleri kullanıldı.