‘DAİŞ’in yenilgiye uğratılmasında Abdullah Öcalan’ın önemli bir rolü var’

El Ezher Üniversitesi Öğretim Üyesi Şêx Ehmed Turkî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, DAİŞ’in yenilgiye uğratılmasında önemli bir rolü olduğunu söyledi.

ŞÊX EHMED TURKÎ

Arap halkının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan gibi fedakar, fikir sahibi, siyasi ve ahlaki teorileri olan bir lidere ihtiyacı olduğunu söyleyen El Ezher Üniversitesi'nden Akademisyen Şêx Ehmed Turkî, DAİŞ’in yenilgiye uğramasında Abdullah Öcalan’ın önemli bir rolü olduğunu vurguladı.

Şêx Ehmed Turkî, El-Belad Kütüphanesi'nde düzenlenen sempozyuma katılarak Dar El-Mehrûsa’nın yeni çıkan kitabını imzaladı.

Kürtlerin ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın DAİŞ’in yenilgiye uğratılmasındaki rolüne dikkat çeken Ehmed Turkî, “Kürt halkının Irak ve Suriye'de DAİŞ’e karşı gösterdiği direniş, terör gruplarını püskürttü. DAİŞ birçok Kürt kadınını esir aldı, bu yüzden Kuzey-Doğu Suriye’de DAİŞ’in tekrar ortaya çıkmasından endişe ediliyor. DAİŞ’in katliamlarından dolayı özellikle Êzidî kadınların tedaviye ihtiyacı var, çünkü Arap ve İslam dünyasında canlı bomba haline gelmiş binlerce kişi var. Arap ve İslam milletinin Abdullah Öcalan gibi fedakar, fikir sahibi, siyasi ve ahlaki teorileri olan birine ihtiyacı var. Sayın Öcalan kitaplarında Kürt halkının, bölge halkları ile bir arada yaşamanın, özellikle zor zamanlarda huzurun ve barışın sağlanmasının önemini vurguluyor” dedi.