Montpellier ve Limassol’da 8 Mart kutlandı

Fransa’nın Montpellier ve Kıbrıs’ın Limassol kentinde düzenlenen etkinliklerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlama ve etkinlikleri sürüyor. Fransa’nın Montpellier ile Kıbrıs’ın Limassol kentlerinde çeşitli etkinlikler düzenlendi.

MONTPELLIER BİRÇOK KURUMDAN ORTAK ETKİNLİK

Fransa’nın Montpellier kentinde Kürt kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü büyük bir coşku ile kutladı. Delal Amed Kadın Komünü ile çok sayıda Fransız kurumları günü ortaklaşa kutladı.

Kürt kadınları ulusal kıyafetlerle katıldığı yürüyüşe “Jin, jîyan, azadî” “Katil Erdoğan” “La femme, le vie, la liberté” sloganlarının atıldığı yürüyüşte “Diktatörü yargılamak için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası için de çok sayıda imza toplandı.

Fransız aktivistleri taşıdığı dövizde “Rojava devrimi kadın devrimidir”, “Bijî YPJ”, “Bijî Rojava” yazılı dövizler de taşıdı.

Comedie Meydanı’na düzenlenen mitingde yapılan konuşmaların ardından halaylar çekilerek eylem sona erdi.

LİMASSOL’DA ŞÖLEN

Kıbrıs’ın Limassol kentinde de Kürt Kadın İnisiyatifi tarafından düzenlenen bir şölen ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı. 

Theofilos Kürt Kültür Merkezi’nde düzenlenen şölen dünya ve Kürdistan devrim şehitleri anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. 

Sık sık, “Jin, jiyan, Azadî” “Katil Erdoğan”, “Sara, Rojbin, Ronahi onurumuzdur” sloganlarının atıldığı şölende, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt kadın mücadelesinin gelişmesinde oynadığı role dikkat çekildi. Kadın özgürlük mücadelesi başarıya ulaşmadan baskı, zulüm ve eşitsizliğin ortadan kaldırılamayacağına dikkat çekilen konuşmalarda, kadın devrimi olarak nitelendirilen Rojava devrimine vurgu yapıldı. 

Şölen sanatçıların ve müzik gruplarının sahne alması ve halaylarla sona erdi.