NADA’dan KJK kampanyasına aktif destek

Ortadoğu ve Kuzey Afrika Demokratik Kadın İttifakı (NADA), KJK’nin Êzidî ve Afgan kadınlarla dayanışmak amacıyla başlattığı kampanyayı desteklediklerini duyurdu.

KJK Koordinasyonu, Şengal’e yönelik soykırım saldırılarının yıldönümü olan 3 Ağustos ile Afganistan’da Taliban’ın iktidarı ele geçirmesinin yıldönümü olan 15 Ağustos arasında “Hegemon Erkek Saldırılarına Karşı Afgan ve Şengal Kadınlarının Yanındayız” şiarı kampanya yürütme kararı almıştı.

NADA yaptığı yazılı açıklamada Êzidi ve Afganistan’daki kadınlar için başlatılan kampanyayı aktif desteklediklerini bildirdi.

 “Êzidî ve Afgan kadınlarına yönelik soykırıma hayır” denilen açıklamada, “Şengal’de gerçekleşen soykırım saldırısında hayatını kaybedenleri saygıyla anıyoruz, kadın, çocuk ve kadim halkları hedef alan soykırım saldırısını ve ABD’nin Afganistan’dan çekilerek Taliban’ın yönetime el koyması ile Afganistan halkına uyguladığı politikaları kınıyoruz. Ezilen kadınlar ve halkların her zaman yanında olacağımızı bu vesile ile bir kez daha ifade ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

DAİŞ ve Taliban’ın başta kadınlara yönelik olmak üzere işledikleri suçlardan dolayı yargılanmasını isteyen NADA şunları ifade etti:

“DAİŞ ve Taliban’a doğrudan veya dolaylı olarak destek veren ülke ve taraflarında yargılanması gerekmektedir. Verilen desteğe dair çok sayıda delil bulunmaktadır. Birleşmiş Milletler, Avrupa Parlamentosu ve birçok ulusal parlamento Şengal’de işlenen vahşeti insanlık suçu olarak kabul etti. Ancak bunun yanında Şengal soykırımının resmen tanımasını talep ediyoruz. Binlerce Ezidi kadın ve çocuğu DAİŞ’in pençesinden kurtarmak için güçlü uluslararası bir çabanın gösterilmesi gerekmektedir. Yine soykırım saldırılarından etkilenenlere tazminat ödenmesini, mayınlı bölgelerin temizlenmesini ve Şengal’de kurulan sistemin desteklenmesi gerekliliğini belirtiyoruz.”