Necat Ana topraklarını savunuyor

67 yaşında olmasını engel görmeyen Necat Ana, 7 yıldır topraklarının öz savunmasında. Necat Ana, “Savunma görevi sadece çocuklarımızın değil, tüm anaların da görevidir” dedi.

67 yaşındaki Necat Musa, kurulduğu ilk günden beri Toplumsal Öz Savunma Güçleri (HPC) bünyesinde topraklarını savunma görevini üstleniyor.

ANF’ye konuşan Necat Musa, öz savunmayla çok huzurlu ve mutlu olduklarını belirterek, şunları söyledi: “Evimizden başlayarak önce evimizi, ardından topraklarımızı koruyacağız. Özelde Rojava olmak üzere dört parça Kürdistan’da kadınlar öz savunmayla kendilerini, ailelerini ve topraklarını korumalıdır. Kendimizi öz savunma ve meşru savunma konularında eğitelim. Toplumsal Savunma Güçleri (HPC) olarak mahallemizi koruyoruz. Üzerimize düşen tüm görevleri yerine getiriyoruz. Topraklarımıza mecburuz. Biz korumazsak kim koruyacak?”

HERKES KENDİNİ KORUMALIDIR

Öz savunmanın her şeyden esas olduğunu; gülün dikeniyle kendini koruduğunu kaydeden Necat Ana, “Her canlı nasıl kendini koruyorsa halkımız da kendini korumalıdır. 7 yaşından 100 yaşına herkes kendini korumalıdır. Öz savunma sudan bile daha gereklidir. Toprağımız onurumuzdur. Savunma sadece QSD, YPG, YPJ ve gerillanın görevi değil. Şehitler ve yaralılara izlerinde olacağımızın sözünü verdik. Görevlerini bize bıraktılar. Savunmamız olmazsa ne olacağı konusunda Hesekê’deki savaş göz önündeki örnektir” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARINIZDAN BAŞLAYIN

“Her evimiz bir taburdur. Hepimiz Önder Apo’nun öğrencileriyiz” diyen Qamişlolu HPC Üyesi Necat, analara seslendi: “Öz savunmaya çocuklarınızdan başlayın. Önce ülkelerini tanıtın onlara. Çocuğunu nasıl ateşten, sudan, soğuktan ve hastalıktan koruyorsan ülkeni de öyle korumalısın. Savunma, ekmek ve sudan daha farzdır. Çocuklarınızdan sonra da komşularınıza ve tüm mahalleye öğretin. Kadınlar olarak her şey yapabiliriz.”