Nisan ayında en az 16 kadın katledildi

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) Nisan ayı içerisinde en az 16 kadının erkekler tarafından katledildiğini, 14’ünün de şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiğini bildirdi

KCDP tarafından yayınlanan aylık rapora göre, Nisan ayı içerisinde 8’i evli olduğu erkek tarafından olmak üzere en az 16 kadın katledildi. Bunlardan 7’si evinde, 2’si sokak ortasında, 1’i barakada, 1’i arazide, 1’i otelde, 1’i ıssız bir yerde ve 1’i de apartman girişinde öldürüldü.

14 kadının ise şüpheli bir şekilde hayatını kaybettiği kaydedildi.

Raporda, “11 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilememesi, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur” denildi.

KCDP, “Kadınların kim tarafından, neden öldürüldüğü tespit edilmedikçe; adil yargılama yapılmayıp şüpheli, sanık ve katiller caydırıcı cezalar almadıkça, önleyici tedbirler uygulanmadıkça şiddet boyut değiştirerek sürmeye devam ediyor” diye ekledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu mart ayında 28 kadının katledildiğini, 19’unun da şüpheli şekilde yaşamını yitirdiğini duyurmuştu. Platform, 2020 yılının tümünde ise 300 kadının katledildiğini açıklamıştı.