PAJK: Çiçek yoldaşın anısına bağlı kalacağız

Dersim’de şehit düşen Çiçek Botan ve Dilgeş Botan’ı saygıyla anan PAJK, “bu davanın inançlı militanı ve özgürlük çizgisinin büyük savaşçısı Çiçek yoldaşın mücadelesine sahip çıkarak anısına bağlı kalacağız" dedi.

PAJK Koordinasyonu, Dersim’de şehit düşen Çiçek Botan ve Dilgeş Botan’a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

PAJK açıklaması şöyle:

“Kürdistan özgürlük mücadelesinin büyük komutanlarından Çiçek Botan yoldaşımız 4 Ekim’de, Türk devletinin katliamcı ordusuna karşı sonuna kadar savaşarak genç yoldaşı Dilgeş Botan ile birlikte şehit düşmüştür. Çiçek ve Dilgeş yoldaşlar şahsında tüm devrim şehitlerinin anıları önünde saygı ile eğilirken Çiçek ve Dilgeş Botan yoldaşların ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.

ÇİÇEK  KADIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN ÖNCÜ, CESUR VE ÖRNEK MİLİTANIYDI

Çiçek yoldaş çeyrek asırlık bir ömrü devrime, Önder Apo’nun özgürlük öğretisine adamış, kadın özgürlük mücadelesinin öncü, cesur, örnek bir militanıydı. Yeri doldurulamaz bir komutan, korkusuz bir savaşçı, iddialı bir özgürlük militanı, iradeli bir kadın, yoldaşlarının kalbinde derin bir yer edinmiş bir yoldaştı.

Yurtseverliği, sadeliği, korkusuz ruhu, iradesi, inancı ve özgür kadın doğası Çiçek yoldaşın, Botan’dan Dersim’e, Kürdistan dağlarındaki 28 yıllık özgürlük yürüyüşünü belirlemiş, Önder Apo’nun felsefesiyle yoğrulunca soluk soluğa bir mücadele gerçeğini açığa çıkarmıştır.

Çiçek yoldaş kadın ordulaşmasına büyük emek vermiş ve Kürt kadınlarının öz savunma ve özgürlük bilinçlerinin oluşmasında, özgürlüklerini kazanmalarının temel gücü olan kadın ordulaşmasının gelişmesinde belirleyici rol oynamıştır. Kadın ordulaşması ve mücadelesinin tüm gelişim evrelerinde yoğun emek ve katkısı olmuş ve bu mücadelenin öncülüğünü yürütmüştür. Özgürlüğe tutkun bir PAJK militanı, YJA STAR’ın öncü bir komutanı olan Çiçek yoldaşımızın halka ve örgütüne karşı sorumluluk anlayışı, fedakarlığı, mütevazi, kararlı ve iddialı duruşu, düşmana olan öfkesi ve Önderliğe olan derin bağlılığı hepimize örnektir.

KÜRDİSTAN GERİLLASI EŞSİZ DİRENİŞİ İLE ÖZGÜRLĞÜ YARATACAKTIR

Fedai ve öncü yoldaşlarımızın emeği ve ruhuyla yaratılmış olan şehitler partisinin bu yoldaşların izinde daha da gelişeceği, zaferi yaratmaya kilitleneceği, özgürlük uğruna daha da güçlü savaşacağı bilinmelidir. Kürt halkının özgürlüğü için kendini feda etmeye hazır olan ve bu yolda her şeyi göze almış en değerli yoldaşlarımızı hedef alarak PKK’yi, gerillayı ve Kürt halkını yok edeceğini, yıldıracağını ve gerileteceğini sanan Türk devleti büyük bir gaflet içindedir. Kürdistan gerillası eşsiz direnişi ile özgürlüğü yaratacaktır. Kürt halkı ve onun özgürlük militanları binlerce Çiçek olup bu dağlarda boy verecek, Çiçek yoldaşın ve binlerce özgür kadının intikamı alınacaktır.

MÜCEDELESİNİ YÜKSELTECEK, ÖNDERLİĞİ VE HALKIMIZI ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ

Halkımız ve özgürlük tutkunu kadınlar bilmelidir ki Çiçek yoldaş kadim bir geleneğin, ahlakın ve kültürün içinden gelmiş ve bu değerlere bağlı biri olarak halkımızın ve Kürt kadınlarının özgürleşmesine hayatını adamıştı. Kadın özgürlük partisi PAJK olarak bu davanın inançlı militanı ve özgürlük çizgisinin büyük savaşçısı Çiçek yoldaşın mücadelesine sahip çıkarak anısına bağlı kalacağız. Uğruna mücadele ettiği tüm değerleri büyütecek, mücadeleyi yükseltecek, Önderliği ve halkımızı özgürleştireceğiz. Kadınları hak ettikleri özgür yaşamla buluşturacağız.

Fedai ruhuyla tüm Kürdistan gençliğinin nasıl bir yaşam ve duruş içinde olması gerektiğini gösteren Dilgeş yoldaşımız da devrimci bir yürüyüşün sahibi olarak Kürt gençliğine dağlardan onurlu bir yaşam ve gerillacılık çağrısıdır. Onuruna ve özgürlüğüne bağlı olan tüm gençlerin ve kadınların dağlardan yükselen bu direniş çağrısına cevap olması, şehitlerin yolunda özgürlük mücadelesini yükseltmesi gerekmektedir.

Gerilla mücadelesinin efsaneleştiği ve efsane kişilikler yarattığı dağlarda mücadele ve direniş zaferi garantilemektedir. Özgürlük kazanacak, kölelik, teslimiyet ve her türlü gericilik yok olacaktır.