PAJK’tan YJA Star’a kutlama mesajı

Kadın gerillaların katılımının her mevzide ve her karış Kürdistan toprağında öncü düzeyde olduğuna dikkat çeken PAJK, Türk devletinin işgal saldırısı karşısında tarihi direniş sergileyen YJA Star gerillalarını kutladı.

Kürdistan Kadın Özgürlük Partisi’nin (PAJK) Koordinasyonu, Türk devletinin 17 Nisan 2022’den bu yana Medya Savunma Alanları’na dönük sürdürdüğü işgal saldırısında YJA Star gerilllarının sergilediği direnişe ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. HPG ve YJA Star güçlerinin gerçekleştirdiği eylemlerin her günü yeni bir milat haline getirdiğini belirten PAJK, Şaristan Farqîn, Siyabend Kobanê ve Mizgîn Ronahî’nin direniş ve kahramanlıklarına dikkat çekti.

PAJK Koordinasyonu’nun kendi internet sitesinde yayınladığı açıklama şöyle:

“Önder Apo öncülüğünde 50. zafer yılına giren Kürdistan özgürlük mücadelemiz büyüyerek, derinleşerek ve tüm dünya devrimci demokrat sosyalist insanları da kendi savaşına katarak devam ediyor. Önder Apo paradigmasına karşı bugün tüm dünyanın gözleri önünde bir savaş yürütülüyor. Tüm dünyanın demokratik modernite güçleri büyük bir umutla, hayranlıkla ve ortak ruhla Kürdistan’ın yiğit gerillalarının eylemlerine bakıyorlar. Aynı şekilde tüm dünya kapitalist modernite güçleri korkuyla bakıyor dünyanın özgürlük nabzı olan Kürdistan’a, kadim Mezopotamya topraklarına.

Asurlardan bu yana görülmemiş bir savaşa tanıklık ediyor tarih. Dünya insanlığı, 300 Spartalı’dan Spartaküslere, Leyla Qasimlardan Zarifelere, Demirci Kawalardan Mazlum Doğanlara, Besêlerden Zîlanlara kadar gelen direniş ırmağının en coşkulu kesitine tanıklık ediyor. Kuşkusuz kapsamlı bir savaş sürecinden geçiyoruz, büyük kahramanlıklara tanıklık ediyoruz. Ve biliyoruz ki, büyük kahramanlıklar, ancak büyük zorluklar içinden sıyrılıp gelmekle, bu zorlukları büyük inançla, bilinçle, yürekle ve aşkla yenmekle sağlanabiliyor.

VARLIK YOKLUK SAVAŞINDAYIZ

HPG ve YJA Star güçlerimizin eylemleri her günü yeni bir milat haline getiriyor. Her eylemde bir tarih kapanıyor, yeni bir tarih başlıyor. Bu savaşın başında da dile getirildiği gibi varlık yokluk savaşındayız. Her gün kendimizi küllerimizden yeniden doğurmamız gerekiyor. Sadece kahramanlık anlarından değil, aynı zamanda mitolojik zamanlardan geçiyoruz. Her gün kayalıklara bağlanmış yaralı Prometeus’un parçalanan ve leş kuşlarına yem edilen ciğerlerini gece boyunca yenilemesi ve sabaha yeniden bir varoluşla uyanması gibi uyanıyoruz güne. Böyle bir varlık savaşında, düşmana vurulan her darbe Önderliğimizin içinde bulunduğu İmralı tecrit sistemine bir darbedir.

Düşmana vurulan her darbe, Kürt düşmanı iktidarlara vurulan bir darbedir. Düşmana vurulan her darbe, kadın düşmanı tecavüzcü faşist iktidara vurulan bir darbedir. Bugün İştar’ın torunları ve Önder Apo’nun yılmaz takipçileri olan YJA Star güçlerimiz bu bilinçle kendini donatıyor, günden güne kendini askeri teknik-taktik anlamında yeniliyor, eylem iradesi kazanıyor ve yıldırım etkisiyle düşmana vuruyor. Her YJA Star gerillası düşmanda şimşek gibi çarpan ve onu yakıp yok eden bir güce dönüşüyor.

FAŞİST İKTİDARA KARŞI SARSILMAZ ZAFER YARATILACAK

PAJK Koordinasyonu olarak YJA Star gerillalarının bu savaşta gösterdikleri üstün performansı, düşmana vurdukları darbeyi, yarattıkları zaferi, tüm PKK-PAJK yapısına, halkımıza ve direnen dünya insanlığına tarihsel dayanak olan eylemlerini kutluyoruz. Kutsal özgürlük savaşındaki her adımın, başarılı her eylemin evrensel bir karşılığı var. Tüm yoldaşlarımızın bu inançla ve bilinçle donanarak, bu anlam ve hissiyatla savaşacaklarına, Önderliğin fiziki özgürlüğüyle garantilenen zafere kadar durmayacaklarına inanıyoruz. Zap, Avaşîn, Metîna ve tüm Medya Savunma Alanları’nda gerçekleşen savaş, PKK şahsında direnen özgür Kürtlüğün var olma savaşıdır. Nasıl Rojava ve Şengal’de DAİŞ çetelerine karşı sarsılmaz bir zafer yaratıldıysa, aynı şekilde YJA Star öncülüğünde DAİŞ’in fikir babası olan AKP-MHP faşist iktidarına karşı da sarsılmaz zafer yaratılacaktır.

Yurtsever Kürdistan halkını, Türkiye halklarını, tüm Ortadoğu ve dünya insanlığını AKP-MHP belasından, yozlaşmış, mafyalaşmış ve posa haline gelmiş çürümüş erkek egemenliğinden kurtarmak, biz Kürdistan kadınlarının ve PAJK militanlarının görevidir. Kuşkusuz tüm toplum, Kürtler, Türkler ve tüm Ortadoğu halkları mücadele yürütmelidir, çünkü özgürlük savaşı herkesin görevidir. Ancak bizler özgürlük savaşçılarıyız ve bu savaşın öncüleriyiz.

ŞARISTAN FARQÎN, SİYABEND KOBANÊ VE MIZGÎN RONAHÎ…

Şaristan Farqîn yoldaşın zılgıtlarıyla düşmana darbe vuran öncülüğü sürecin karakterini belirledi. Nalîn Firat arkadaşın fedai tarzda düşmanın beyninde patlayan ve düşmana büyük darbe vurarak sürece doğrultu veren tarzı tüm güçlerimize örnek oldu. Nalîn yoldaş, Cizre’nin kadim direniş kültüründen beslendi, Dicle nehri gibi akarak Önderlik paradigmasıyla kendini özgürleştirerek bugüne kadar geldi. Rojbîn yoldaşın fedai vuruş tarzıyla düşmanın yarattığı korku ve panik gizlenemez düzeydeydi. YJA Star gerillalarının yarattığı korku düşmanı bozguna uğrattı ve uğratıyor.

Siyabend Kobanê arkadaş erkek egemenlikli kadın düşmanı, Kürt düşmanı, insanlık düşmanı AKP-MHP faşist iktidarı karşısında yiğitçe savaşan HPG gerillasının örnek duruşunu oluşturdu. Önder Apo paradigması temelinde özgürlük savaşının fedai gerillacılığında öncü rolü oynadı, Kürdistan ve dünya özgürlük tarihine adını yazdırdı.

Mizgîn Ronahî yoldaşın kadın özgürlük çizgisindeki derinleşmesi, özgürleşme düzeyi tüm Kürt kadınlarına örnek düzeydeydi. Yine Mizgîn arkadaşın Rûmet arkadaşla geliştirdiği yoldaşlık, ruh birliği fikir birliği ve eylem birliği, doğru özgür birey, özgür kadın ve özgür erkek olmanın, ancak ve ancak doğru bir yoldaşlıkla ve düşmana ölümcül darbeler vurmakla olacağını ortaya koydu.

Bu şehit yoldaşlarımız şahsında tüm şehit yoldaşlarımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz. Tüm yoldaşlarımızın da bu çizgi temelinde soluksuz sürdürdükleri zafer yürüyüşünü bir kez daha selamlıyoruz.

YJA STAR GÜCÜNÜN MORALİ VE İDDİASI YÜKSEK

Tüm eyaletlerdeki YJA Star gerillaları, gün be gün düşmana ölümcül darbeler vuruyor. Biliyoruz ki, ancak ve ancak, yüreğimizi ve beynimizi dayandırdığımız Önder Apo’dan, Önderlik paradigmasından aldığımız güçle düşmana darbe vurabiliyoruz. Bu darbeleri giderek daha da büyütecek ve zafere yakınlaştıracağız. Tüm düşmanlarımız bilmeli ki, PKK ve PAJK yenilmezdir. Önder Apo’nun savaşçıları yılmazdır, yenilmezdir. YJA Star güçleri, ne olursa olsun Kürdistan’ı soykırımcıların insafına bırakmayacaktır. Özgürlük gerillası var oldukça özgürlük mücadelesi bitmeyecek, mutlaka kazanacaktır.

YJA Star karargahını ve tüm kadın gerilla yoldaşlarımızı yakından takip etmekteyiz. Önemli bir hazırlığın, moral ve motivasyonun olduğu ortadadır. Tüm YJA Star gücünün durumu, morali, performansı iyidir, süreci karşılama iddiası yüksektir. Kadın arkadaşların katılımı her mevzide ve her karış Kürdistan toprağında öncü düzeydedir. İştar’ın torunlarına, YJA Star’ın öncülüğüne yakışan da budur.

Önderliğimiz gerilla için şöyle demişti: "Sevgili gerilla, beynini ve yüreğini sağlam tut." Tüm yoldaşların yüreğini ve beynini sağlam tutacağına, soykırımcı faşist AKP-MHP iktidarı kadar KDP şahsında işbirlikçi-ihanetçilere karşı da özgür Kürtlüğün ne olduğunu gösterecek güçte olduğuna inanıyoruz. Kazanılan zaferler, Önderlik özgür olana kadar durmayacaktır. Bu bilinçle, tüm arkadaşların 21.yüzyılın kadın özgürlük yüzyılı olması temelinde kendilerini amaca kilitleyerek derin bir özgürlük bilinciyle, askeri ve siyasi zekayla donatacağına, demokratik modernite gerillacılığının ilkesel duruşunu pratikleştireceklerine inanıyoruz. Tüm halkımız da bu yiğit kadınlara, YJA Star öncülüğüne yakışan bir Devrimci Halk duruşunu sergileyecektir.”