PAJK: Zülküf yoldaşın eylemi aydınlığın solmayan meşalesidir

PAJK: Zülküf yoldaşın Newroz günlerine yaklaştığımız bugünlerde Mazlumlaşarak gerçekleştirdiği bu eylemi sessizliğin uyanan sesidir, zulmün cenderesinde aydınlığın sönmeyen meşalesidir.

PAJK Koordinasyonu, Tekirdağ cezaevinde fedai eylem yapan Zülküf Gezen’e ilişkin açıklama yaptı.

PAJK Koordinasyonu, direnişin kalesi olan zindanlarda binlerce PKK’li ve PAJK’lı tutsak açlık grevi direnişini sürdürdüğünü belirterek, “Aylardır Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için Leyla Güven ile başlayan direniş eylemi Zülküf Gezen yoldaşımızın eylemi ile insanlık vicdanına büyük bir çağrıya dönüştü. Bedenlerini gün be gün eriterek toplumsal duyarlılığı ve Önder APO’nun özgürlüğünü yaratmayı hedefleyen bu eylemler, halklarımızın büyük sahiplenişi ile zafere ulaşacaktır” dedi.

PAJK açıklamasında şunlar belirtildi:

“Zülküf yoldaşın Newroz günlerine yaklaştığımız bugünlerde Mazlumlaşarak gerçekleştirdiği bu eylemi sessizliğin uyanan sesidir, zulmün cenderesinde aydınlığın sönmeyen meşalesidir. Dağ başlarında tutuşturulan ateşler nasıl ki zalim Dehak’ın sonunu müjdelediyse, Zülküf yoldaşımızın zindanları aydınlatan ışığı da sessizliğin perdesini yırtacak ve zalim Erdoğan’ın sonunu muştulayacaktır.

Zülküf yoldaş eylemini 16 Mart Halepçe katliamının yıl dönümünde gerçekleştirdi. Bugünü seçmesi ne tesadüftür ne de rastlantıdır. Kürde tarihsel olarak dayatılan soykırım gerçeğine karşı bir cevaptır. Özgürlüğe tutkun bir halkın varlığını asla yitirmeyeceğinin haykırışıdır. Kürdün özgür ruhu asla kaybolmayacak ve Mazlumlar, Ronahi-Berivanlar, Zekiyeler, Rahşanlar, Semalar ve en son Zülküf yoldaş şahsında özgür yaşamı yaratıncaya kadar nefes almaya devam edecektir.

Önder APO üzerindeki tecrit parçalanıncaya ve zulmün karargahına dönüşen faşist AKP-MHP iktidarı yıkılıncaya kadar sürdürülecek olan direnişler bu çağın direnişi olarak tarihe yazılacaktır. Hiçbir direniş bu kadar haklı, bu kadar yerinde ve bu kadar meşru olmamıştır. Zulmün devasalığı ve pervasızlığı karşısında devasa bir direngenlik ve değeri büyük bir mücadele sergilenmektedir. Yeter ki bu mücadeleyi daha güçlü sahiplenelim, büyütelim ve zaferle taçlandıralım.

Bir Newroz öncesi Mazlum’dan bayrağı devralarak direnişin ve Newroz’un unutulmayacak isimleri arasına yerleşen Zülküf Gezen yoldaşımızı saygıyla anıyor ve ömrünü adayarak direnişin sembolüne dönüşen çağrısını zafer günleri ile buluşturacağımızın sözünü veriyoruz.

Başta Zülküf yoldaşın değerli ailesi olmak üzere tüm Kürt halkının başı sağolsun diyor, Amed halkı başta olmak üzere tüm halkımızı, kadınları, gençleri ve demokratik kamuoyunu Zülküf yoldaşı ve eylemini kitlesel olarak sahiplenmeye ve direnişi yükseltmeye çağırıyoruz.”