Paris ‘Rojbîn Kadın Festivali’ne hazırlanıyor

Fransa’nın başkenti Paris’te 3 Temmuz günü Fidan Doğan Kadın Festivali yapılacak. Festivale ilişkin ANF’ye konuşan hazırlık komitesi üyeleri, güçlü katılım çağrısında bulundu.

Fransa’nın başkenti Paris’te 3 Temmuz günü düzenlenecek olan 4. Fidan Doğan (Rojbîn) Kadın Festivali çalışmaları Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) öncülüğünde devam ediyor. 

“Kadın kırımına karşı özgür kadın ve özgür toplumu savunma zamanı” şiarıyla yapılacak olan festival Paris Val de Marne bölgesinde Parc Inderdepartemental’da gerçekleştirilecek.

TJK-F’nin organize ettiği festival bu yıl, Türk devletinin 2020 Haziran ayında Medya Savunma Alanları’na düzenlediği hava saldırısında şehit olan KJK Yürütme Konseyi (YK) üyesi Leyla Agirî'ye (Filiz Aslan) adandı.

Leyla Agirî, Paris katliamında şehit düşen Fidan Doğan şahsında Paris’te şehit edilen Sakine Cansız ve Leyla Şaylemez’e adanan festival programında Yelda Ebbasi, Nuarin, Meral Alkan, Tamil halk oyunları, Kevina Zêrîn, TEV-ÇAND govend ekibi yer alacak.

KATILIM ÇAĞRISI

Festivale Strasbourg ve Paris çevresindeki kentlerden de katılım sağlanacağını duyuran Hazırlık Komitesi, başta kadınlar olmak üzere tüm Kürt halkını, dostlarını, feminist hareketleri festivale katılmaya çağırdı.