Polis tarafından vurulan Evin Kanlı'nın yaşam mücadelesi sürüyor

Norşin’de yaşayan Evin Kanlı, polisler tarafından boşanmak istediği eşiyle barıştırmak üzerine götürüldüğü evde yine polis tarafından vuruldu. Ağır yaralanan Kanlı’ın yaşam mücadelesi devam ediyor.

Evin Kanlı’yı boşanmak istediği eşi Ferit Kanlı ile barıştırmak için polis tarafından 27 Ekim günü götürdüğü evde eşi tarafından rehin alındıktan sonra polis tarafından vuruldu. Bitlis’in Güroymak ilçesine bağlı Kümbet Mahallesi’nde yaşanan olayda Evin Kanlı ağır, ayrılmak istediği eşi Ferit Kanlı ise hafif yaralandı. Tatvan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Evin, 9 Kasım gününden bu yana Van Yüzüncü Yıl Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezi Yoğun Bakım servisinde yaşam mücadelesi veriyor. Doktorlar, şu ana kadar 4 ameliyat geçiren Evin Kanlı’nın hayati tehlikesinin sürdüğü bilgisini verdi.

‘KIZINA BİR ŞEY OLMAYACAK DEDİLER, KIZIM VURULDU’

Evin Kanlı’nın annesi Fatma Kanlı ise kızının polisler tarafından götürülerek eski eşine teslim edilmesine tepki gösterdi. Kanlı, yaşananlara dair tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Kızım evlendiği erkek tarafından defalarca şiddete maruz kaldı. Polise gittik, şikayet etik. Polis bize, ‘aile içinde çözün’ dedi. Evin’i yine şiddet gördüğü erkeğin yanına götürdüler. Şiddetten kaynaklı sığınma evinde kaldı. Ben kızımı alıp İstanbul’a ailemin yanına yerleştim. Kocası Evin’i sürekli tehdit ediyordu. Olay günü de Evin, Norşin’de dedesinin evindeydi. Polisler geldi kızımı eşini ikna etsin diye zorla aldı. Polis bize, ‘söz veriyorum kızının başına bir şey gelmeyecek’ dedi. Ama kızım vuruldu.”

‘POLİS KIZIMIN EVDE OLDUĞUNU BİLE BİLE ATEŞ ETTİ’

Kanlı, devamında olay günü yaşananları hatırlatarak, “Polis Evin’i kocasını teslim alabilmek için kullandı. Daha sonra kocası, Evin’i rehin aldı. Polis de kızımın evde olduğunu bile bile ateş etti” diye belirtti. Kanlı, görgü tanıklarının da Evin’in polis tarafından vurulduğunu doğruladığını sözlerine ekledi.

ANNE KANLI KIZININ EŞİ TARAFINDAN TEHDİT EDİLİYOR

Ferit Kanlı ve ailesi tarafından tehdit mesajları aldığını ifade eden anne Kanlı, “Can güvenliğimiz yok. Eşi sürekli beni tehdit ediyor. Bana ‘senin kızını boşayacağım’, ‘seni öldürürüm’ diyor. Eşime, ‘senin kulaklarını koparacağım’ diyor. Polis bu caninin yanına kızımı nasıl götürür. Şu anda benim kızım hastanede can çekişiyor” dedi.

Kanlı son olarak “Evin’i kaybedebilirim. Feryadımı duysunlar. Ne yapacağımı bilmiyorum. Neden devlet kızımı vurdu?” diye sordu.