Qamişlo'da komploya karşı kitlesel yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplo, Qamişlo’da genç kadınlar öncülüğünde düzenlenen kitlesel yürüyüşe protesto edildi.

Genç kadınlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komplo ve tecridi protesto etmek amacıyla Qamişlo’da bir araya geldi.

Soni dört yolunda başlayan yürüyüşte, Ankara'da 1 Ekim günü Türk İçişleri Bakanlığı'na yönelik fedai eylemde şehit düşen Rojhat Zîlan (Özkan Şahin) ve Erdal Şahin'in (Hasan Oğuz) fotoğraflarını, Abdullah Öcalan’ın posterleri, "Güneşimizi karartamazsınız” ve “Jin Jiyan Azadî” pankartları açıldı. Şehit Rubar dört yoluna kadar süren yürüyüş boyunca sık sık "Bijî Serok Apo”, “Bijî tekoşîna İmraliyê” sloganları atıldı.

Genç Kadınlar Birliği üyesi Rosêl Eli, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin insanlığa aykırı olduğunu söyledi. Rosêl Elî, Önder Apo'nun direnişiyle benzersiz bir mücadele yürüttüğünü söyledi. HPG ve YJA STAR gerillalarının işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarına karşı gösterdiği direnişin memnuniyetle karşılandığı belirten Rosêl Elî, "Ankara'daki gerilla eylemi yaşananlara bir tepkidir. Fedakarlık ruhuyla Zîlan’ın çizgisinde şehadete yürüdüler. Önder Abdullah Öcalan'a yönelik uluslararası komployu da kırma sözünü veriyoruz” ifadelerini kullandı.