Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

RAJIN: Nujiyan kadınların ve direnişin parçası oldu

Özgür basın şehitlerinden Nujiyan Erhan'ı anan RAJIN, "Nujiyan gibi arkadaşların tavırları sayesinde planlanan katliam amacına ulaşmadı" dedi.

Özgür Kadın Basını (Ragihandina Azad a Jinan-RAJIN), özgür basın şehidi Nujiyan Erhan'ın şehadet yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Gurbetelli Ersöz çizgisinin yoldaşı Nujiyan Erhan yoldaşı 4'üncü şehadet yıl dönümünde anıyoruz. Nujiyan yoldaş şahsında tüm özgür basın ile özgür toplum devriminin şehitlerini anıyoruz. Özgür basın şehitlerinin umut ve beklentilerini gerçekleştirme sözünü yeniyor, Nujiyan'ın çizgisinde gerçekliğin aktarılması yolumuzu aydınlatan ışık olacaktır" denildi.

'HAKİKATİN TAKİPÇİSİ OLDU'

"Hakikat arayışında büyük emek veren Nujiyan yoldaş en zor koşullarda mücadele etti" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "Hem Kürdistan devrim çizgisini benimsedi hem de savaşın en zor koşullarında gazetecilik yaptı. Temsil ettiği bağlılık ile amacıyla zor koşulların farkında olan Nujiyan yoldaş, yaşamın ile tohumunun yeşerdiği Zagros alanında özgürlük aşkını yaşatarak hakikat takipçisi oldu" diye kaydedildi.

'ONLARIN EMEKLERİYLE ÖRGÜTLENDİK'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Kadın basın (RAJIN) çalışmasının örgütlendirilip geliştirilmesinde öncü düzeyde sorumluluk üstlenen Nujiyan arkadaş, Gurbet ve Şilan yoldaşların ölçülerine ulaşmak için yoğun çaba gösterdi. Kadın Özgür Basını (RAJIN) olarak Nujiyan yoldaş ve özgür basın şehitlerinin emeği sayesinde özgün örgütlememizi gerçekleştirebildik. Bu kazanımlar büyük bedeller ile yaratıldı. Kadın basını olarak Nujiyan'ın kararlılığı ve ruhu ile kazanımları korumada kendimizi sorumlu görüyoruz. Kürdistan ve Ortadoğu'daki kadın mücadelesinin tüm dünya kadınları için özgür yaşamın umudu haline geldiği 21'inci yüzyılda kadın basını olarak hakikatin bu sesini duyurmayı öncelikli görüyoruz. Nujiyan yoldaşları olarak bu tarihi sorumluluğumuzun bilincindeyiz.

'NUJİYANLAR'IN TAVRI SAYESİNDE KATLİAM AMACINA ULAŞAMADI'

3 Ağustos 2014’te DAİŞ çeteleri Şengal’de 21. Yüzyılın en büyük katliamını gerçekleştirdi. Şengal’den kaçan PDK güçlerinin ihaneti ve Irak ordusunun kaçışı, DAİŞ’in Şengal’de büyük bir katliamın önünü açtı. Bu katliamın en büyük hedefi Êzidî topluluğumuzun ortadan kaldırılması amacını taşıyordu. Nûjiyan gibi arkadaşların tavırları sayesinde planlanan bu katliam amacına ulaşmadı. Nûjiyan arkadaş Şengal’de mevzi mevzi gezerek, kamerasıyla beraber fedakar gerillaların şahitliğini yaptı. Kalemiyle beraber Şengal halkımızın savunucusu oldu. Nûjiyan arkadaş her bir kadının öyküsünü dinleyerek, acılarının bir parçası oldu. Aynı zamanda kendi adı gibi Şengal’in DAİŞ’ten kurtarılmasının simgesi oldu.

KDP güçlerinin bu ihaneti sadece 2014 yılıyla sınırlı kalmadı. Aynı ihanetçi çizgi ve zihniyet 3 Mart 2017’de de Şengal’e saldırmak istedi. YJŞ, YBŞ ve gerilla güçleri işgalci bu planı boşa çıkardı. Nûjiyan arkadaş bu tarihi direnişi belgelemek ve PDK ihanetini Kürt halkına iletmek isterken, bilinçli bir şekilde PDK güçlerinin hedefi oldu. Nûjiyan arkadaş hem bir savaş muhabiri hem de direnişçi bir kadın olarak, Êzidî toplumu ve kadınlarına kalkan oldu. Bu alçakça saldırıda yaralanan Nûjiyan arkadaş, 22 Mart 2017’de şehadete ulaştı.
Şengal halkımız bugün kadınların öncülüğünde, yine kirli plan ve ihanetçi çizgiye karşı, Nûjiyan’ın ve yüzlerce Şengal’li şehitlerin ruhuyla direnmekte. Biz de Nûjiyan ve Gurbet’in yoldaşları ve takipçileri olarak, kadın özgür basınını koruyacağımızın ve Nûjiyan arkadaşın tutumuna sahip çıkacağımızın sözünü yineliyoruz."