Reqa’da kadınlar 8 Mart için buluştu

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Reqa kentinde yüzlerce kadın, yöresel kıyafetleri ile 8 Mart’ı kutladı.

Reqa’da “Seda ve Hind'in yolu bizim yolumuzdur, sözleri sözümüzdür” sloganı ile yapılan mitinge,  Tebqa, Reqa, Dêrazor ve Minbic’ten de kadınlar katıldı.

Kürt, Arap, Türkmen kadınların buluştuğu miting alanı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerin fotoğrafları ile kadın mücadelesini selamlayan pankartlarla donatıldı.

Mitingde konuşan Reqa Kadın Yönetimi üyeleri Buseyne Ebdu ve Xilûd El İsa, kadınlar gününü 3 yıldır kutladıklarını belirtti.

Minbic Yürütme Meclisi Eş başkanı Nûr El Hamid, “Özgürleştirilen bölgelerde yaşayan kadınlar olarak Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyoruz. Bizler her alanda kazanımlar elde ettik. Bu kazanımlar kadın devrimi sayesinde elde edildi” dedi.

Kongreya Star Cizre Bölgesi adına konuşan Remziye Mihemed ise, “Kadınlar direniş ve iradenin meşalesidir. Çünkü kadınlar eşsiz bir direniş sergiliyor. Kadınlar toplumu değişime, demokrasiye ve özgürlüğe götürüyor. Kadın devriminin büyük fedakarlıklara ihtiyacı var. Bizler tüm günlerin kadın günü olması için irademizi ve mücadelemizi yükselteceğiz” şeklinde konuştu.

8 Mart mitingi, müzik gruplarının şarkıları ve çekilen halaylarla devam etti.