Reqa ve Tabqalı kadınlardan Erdoğan’ın politikalarına tepki

Reqa ve Tabqalı kadınlar düzenledikleri ortak eylemle Türk devletinin işgal ettiği bölgelerdeki hapishanelerdeki yaşananlara dikkat çekerek “Kadınların özgürlük çığlığını engelleyemeyecekler” mesajı verdi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısıyla Reqalı ve Tabqalı kadınlar El Neîm kavşağında bir araya geldi. Eyleme, sivil kurum üyeleri, Meclis ve kadın komünleri, Suriye Gelecek Partisi Reqa ve Tabqa Temsilcileri katıldı.    

Düzenlenen eylemde kadınlar barışın sembolü olan beyaz tülbentler takarak, “kadına yönelik şiddete hayır” pankartı taşıdı.

Reqa Kadın Yönetimi Üyesi Itîmad El-Ehmed yaptığı açıklamada, yapılan eylemin Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal edilen bölgelerdeki hapishanelerde bulunan ve şiddete uğrayan kadınlar ile dayanışmak için gerçekleştirdiklerini belirtti.   

Yapılan açıklamada ayrıca işgal altında olan bölgelerde kadınlara yönelik kaçırma, öldürülme ve şiddetin dev am ettiği belirten Reqa Kadın Yönetimi Üyesi Itîmad El-Ehmed, “Bugün Erdoğan kadına yönelik her türlü psikolojik, fiziksel, politik ve ekonomik şiddeti uyguluyor” dedi.

Kadın Yönetim üyeleri, Suriye’nin işgal edilen bölgelerinde işgalciler tarafından tutuklu bulunan kadınların bir an önce serbest bırakılmasının istedi. 

Açıklama Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direnişin sürdürülmesi kararlılığının vurgulanması ile sona erdi.