‘Resmi eğittikleri katillerin sırtını sıvazlıyorlar’

Kadınların devletin resmi olarak eğittiği erkekler tarafından katledildiğini belirten kadınlar, katledilen bütün kadınların hesabını teker teker soracaklarını belirtti.

Kadınlar Birlikte Güçlü İzmir, Silopi’de İbrahim Barkın tarafından katledilen Sakine Kültür ve katledilen kadınlar için Karşıyaka İskelesi karşısında basın açıklaması düzenledi. "Kadınlar birlikte güçlü' pankartının açıldığı açıklamada sık sık "Katillerden hesabı kadınlar soracak", “Jin jiyan azadî”, “Bijî tekoşîna jinan”, “Sakine Kültür yanlız değildir” ve “Aysel Doğan isyanımızdır" sloganları atıldı. 

ÖLDÜRME TEŞVİK VE TAKDİR EDİLİYOR

Örgütlü kötülüğün her yere yayıldığı ifade edilen açıklamada “Katil olarak, tecavüzcü olarak, tacizci olarak her zaman her yerdesiniz. Sen Musa Orhan, üniformalı bir tecavüzcü ve katilsin. Hak ettiğin cezayı almadın. Çünkü bir savaş politikası olarak tecavüz ve öldürme teşvik ve takdir ediliyor. Ama biz tüm katillik apoletlerinizi söküp atacağız" denildi.

Pınar Gültekin davasına da değinilen açıklamada, “Dava boyunca Pınar’ın özel hayatı didik didik edilip cezanı ‘hafifletici’ bir şeyler arandı. Sana yardım eden kardeşin ise elini kolunu sallaya sallaya geziyor! Ama çok ümitlenme senin de tüm katillerin de hak ettikleri cezayı almanız için mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz” ifadeleri yer aldı.

KATİLİ BAĞIRLARINA BASTILAR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne dönük saldırıda Deniz Poyraz’ı katleden Onur Gencer’e de seslenilen açıklamada, “Sen ‘resmi’ olarak eğitilmiş bir katilsin. HDP binasına elini kolunu sallaya sallaya girdin. Çünkü önünü açtılar. ‘Kardeşim’ diye bağırlarına bastılar. Sırtını sıvazladılar. Ama merak etmesinler, hakikatin eninde sonunda ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Bizim bildiğimizi bir gün herkes bilecek. Deniz’in adı yaşayacak, Deniz’in mücadelesi yaşayacak” diye belirtildi.

TEKER TEKER HESAP SORACAĞIZ

Sakine Kültür'e tecavüz edip öldüren İbrahim Barkın'a da seslenilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Seni de, sana cesaret verenleri de, senin gibileri de asla unutmayacağız. Hepinizden teker teker hesap soracağız" denildi.

ERKEK ADALETİ ÇÖPE ATACAĞIZ

165 kişiyi katleden Hizbullah Örgütü üyelerinin kadın katillerine indirimler uygularken, öz savunma yapan Nevin Yıldırım ve Çilem Doğan'ın tutsak edildiği belirtilen açıklamada, “Erkek adaleti tarihin çöplüğüne göndereceğiz. Gerçek adaleti tesis edeceğiz. İstanbul Sözleşmesinden de hayatlarımızdan da haklarımızdan da vazgeçmeyeceğiz. Baskınıza, şiddetinize, zulmünüze boyun eğmeyeceğiz” diye belirtti.