RJAK'tan Güven'e destek: Cesaretinden güç alıyoruz

Tecridin sona ermesi için 128 gündür açlık grevinde olan Güven için mesaj yayınlayan RJAK, "Güney Kürdistanlı kadınlar olarak cesaretinden güç moral alıyoruz. Sen kadınların özgürlük tutkusunun sesi oldun" dedi.

Özgür Kadın Örgütü (RAJK), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin son bulması talebi ile 128 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven için mesaj yayınladı. Direnişçilerin, şer güçlerine karşı iradenin, inancın, sevginin ve başarının timsali olduğu vurgulanan mesajda,

"Güneşin kadını, kutsal ana ve direnişçi kadına!

Leyla Qasımların, Leyla Walilerin diyarından Leyla Güvenlerin diyarına selamların en güzeliyle merhaba diyoruz! Şahsınızda bugün zindanlarda, yurt dışı ve yurt içi alanlarında direnen tüm açlık grevi eylemcilerini yürekten selamlıyoruz.

Yaşamı anlamlı kılmayı başaranlar özgür eşit demokratik komünal bir yaşamın yaratılıp yaşatılması yolunda en acılı en zor en sancılı mücadele biçimlerini göze almaktan çekinmezler. Bir yerde bedenini ölüme yatırmaktan öte bir yolun bırakılmadığı zamanlarda bedenini bir diriliş silahı gibi kullanmak insanlık onurunun en zirvede temsil edilmesidir.

Siz bu toprakların kutsal yüzü ve gerçeği olarak bir halkın özgür yaşama hakkını, umudunu bunun cesaret ve kararlılığını kurutmak isteyen şer güçlerine karşı iradenin inancın sevginin başarının timsali oldunuz. Ey ülkemizin güzel, cesur, bilge anası ve de sevda kadını! Bugün ülkemizde seninle destanlar tazelendi yeniden. Senin destanın umudun, sevdanın, özgürlüğün, adanmışlıkta, yücelikte hiç bir sınır tanımayanların destanıdır. Sen bize nasıl yaşanılacağının, nasıl direnileceğinin özgürlüğün neme nem bir sevda olduğunun bilincini kazandırdın" ifadeleri yer aldı.

LEYLA GÜVEN KADINLARIN SESİ OLDU

Güven'in susturulmuş, bastırılmış, yok sayılmış kadınların sesi, dili ve isyancı gerçeği olduğu vurgulanan mesajda şunlar belirtildi: "Bizler Güney Kürdistanlı kadınlar olarak dağlar okyanuslar misali engin olan cesaretinden güç moral alıyoruz. Kahramanlar tarihin inşacıları olarak zamanın ruhunu en iyi okuyanlardır. Bir tek onlar yitik özlemlerin, umudun, sevginin dili olmayı başarırlar.

Bu nedenle kahramanlar bir toplumun dili, sesi, çığlığı, eylemi ve zaferi olmaya hak kazanırlar. Sen bugün susturulmuş, bastırılmış, adı, kimliği, anlamı, emeği yok sayılmış biz kadınların sesi, dili ve isyancı gerçeği oldun. Tüm ezberleri bozan iradenin gücü bugün zalimleri titretiyor, mazlumları coşturuyor. Sen bu toprakların şahitlik ettiği tüm kahramanlıkların sentezi olarak yüreklere beyinlere kazındın.

GÜLEN GÖZLERİN KÖR OLMUŞ VİCDANLARI AYDINLATACAKTIR

Sen Leylaların yoldaşı, Zeyneplerin ardılı, güneşin ve ayın kadını yarattığın miras önümüzü, yüzümüzü, yüreğimizi bilincimizi aydınlatıyor. Sesin gülen gözlerin kör olmuş vicdanları mutlaka ayaklandıracaktır. Bilesin ki seyrine dalmaya doymadığımız gözlerinden yansıyan ışık yaşayan insanlığın en doru temsilidir. Temsil ettiğin kutsal gerçeğin bir parçası olmayı başararak senin yandaşın takipçin olmaya hak kazanacağımızın farkındayız.

RJAK’lı kadınlar olarak yaşadığın özgürlük tutkusunun ifadesi olan iradi duruşunu hayranlıkla takip ettiğimizi bilmenizi isteriz. Çizdiğin resim, seslendirdiğin melodi hepimizin içinden geçen seslerdi. Sen biz kadınların özgürlük tutkusunun adı, sesi ve eylemi oldun. Sen tüm güzel sıfatları hak etmiş kutsal kadın ve savda kadını olarak kavgamızda, yürek atışlarımızda hep bizimle olacaksın. Leylaca yaşama, mücadele etme ve başarma sözümüzü vererek seni tekrardan selamlıyoruz."