Rojava'da 25 Kasım etkinlikleri

Kobanê, Şehbayê ve Qamişlo kentinde 25 Kasım etkinlikleri düzenlendi.

KOBANÊ

Sara Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Örgütü, Kobanê’de 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında toplumsal farkındalık yaratmak amacıyla bilgilendirme broşürü dağıttı.

Kentin 3 tarafına “Öz gücünün farkında ol, şiddete karşı haykır, sessiz kalma” yazılı pankartlar asıldı.


ŞEHBA
Şehba’daki Sara Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Örgütü Ofisi üyeleri ise Efrîn-Şehba kantonundaki Kongra Star üyelerinin de aralarında bulunduğu onlarca kadının katılımıyla, Serdem Kampı’nda açıklama yaptı.
Açıklamanın Arapçası Sara Örgütü üyesi Têkoşîn Mihemed, Kürtçesi Kongra Star üyesi Şêrîn Mihemed tarafından okundu.
Özellikle savaş ve çatışma ortamlarında kadınların en çok zarar gördüğü vurgulandı.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadına verdiği öneme işaret edilen açıklamanın sonunda, "Önder Apo’nun fikir ve felsefesi sayesinde özgürleştirildik. Önderliğin dediği gibi kadın özgürlüğü toplumun özgürlüğüdür. Bizde bu temelde kölelikle karşı karşıya kalan kadınları özgürleştirmek için daima çaba sarf edeceğiz” denildi.


QAMIŞLO
Cizir Bölgesi Hîlala Zêrîn Hareketi de Kuzey ve Doğu Suriye örgüt ve kurumlarının programı çerçevesinde Qamişlo Kantonunun Dêrik kentinde resim sergisi açtı.
Dicle Kültür Sanat Merkezi'nde "Kadın devrimi sanatla işleniyor" şiarıyla açılan sergide, 45 tablo sergilendi.
Serginin açılış konuşmasını yapan, Qamişlo kantonunun Hîlala Zêrîn Hareketi Yönetimi Rûken Mihemed, "Bugün bizi burada bir araya getiren güç Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesidir. Önder Abdullah Öcalan kadın özgürlüğünü sağlamak için büyük emekler sarf etti. Bu sergiyi kadının vermiş olduğu mücadeleye dikkat çekmek için açtık” dedi.
Serginin kapısı işgalci Türk devletinin SİHA saldırısında şehadete ulaşan QSD komutanı şehit Şiblî’nin annesi Xana Sadûn tarafından açıldı.