Rojavalı genç kadınlar gerilla saflarına akın etti

Gençler, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı gerillaya katılım sağlıyor. Rojavalı genç kadınlar da gerilla saflarına katıldığını duyurdu.

İşgalci Türk devletinin, Medya Savunma Alanları, dört parça Kürdistan ve dağlarında işgal saldırıları devam ediyor.

Avaşîn ve Zap’a yönelik başlatılan işgal saldırıları, Kürdistan halkından büyük tepki alırken, gençler de hem eylemler düzenliyor hem de gerillaya akın ediyor.

Devrimci Halk Savaşı ile örgütlenen Kürdistanlı halklar, dört parça Kurdistan’da mücadelelerinden geri durmuyor. Özellikle PKK ve PAJK’ın açıklamalarından sonra Kürdistanlı gençler, genç kadınlar gerilla saflarına katılıyor. Son olarak Rojavalı bir grup genç kadın, işgal saldırılarına karşı gerilla saflarına katıldığını duyurdu. Yaptıkları açıklama ile gerilla saflarına katıldıklarını belirten genç kadınlar, özellikle işgalci Türk devletinin yanında yer alan, Kürt ve Kürdistan düşmanlığı yapan KDP ve işgalci Türk devleti çetelerine karşı mücadele saflarını bırakmayacaklarını, savaş cephelerinde en önde yer alacaklarını belirtti.

'KÜRT HALKININ VARLIĞI HEDEFTE'

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Halklar Önderi Önderi Apo’ya uygulanan  ağır tecrit koşulları hâlâ devam etmektedir.  Bizler bu durumu Üçüncü Dünya Savaşı’nın en büyük parçası olarak görüyoruz. Önder Apo 21’inci yüzyılda tüm insanlığı temsil ettiğinden, hegemonik güçleri  Önder Apo şahsında başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm insanlığı ve tüm demokratik toplumu ortadan kaldırmak istemektedirler. Aynı zamanda Kürdistan dağlarında başlayan ve tüm Kürdistan’a yayılan işgal saldırıları, İmralı’da izlenen politikaların devamıdır. Kürt halkının özgürlük hareketi PKK’yi ortadan kaldırmak için başta KDP olmak üzere tüm egemen ve işgalci güçlerin büyük bir birlik içinde olduğu ve Kürt halkının varlığına son vermek Kürde dair hiçbir şey bırakmamak istiyorlar. Bu temelde bütün güçlerini bu savaşa veriyorlar. Biz de onların politikalarına boşa çıkarmak için bu savaşa karşı mücadelemizi gerillaların mücadelesiyle birleştiriyoruz.

'GENÇLER GERİLLA SAFLARINA GELMELİ, TÜRK DEVLETİNİ BOZGUNA UĞRATMALI'

KDP faşist güçlerin gerillanın etrafını sarabilmesi için onlara yardım ve yataklık eden düşmanlık hattında bu savaşın ortasında aktif olarak yerini almaktadır. Unutulmamalıdır ki Türk devleti ve perde arkasındaki tüm güçler KDP’yi sadece kendi işgal çıkarları için kullanmaktadır. Bizler KDP’yi asla affetmeyeceğiz ve ondan tarihi ihanetinin hesabını soracağız. Kürdistan’ın gençler ve genç kadınları, bu kirli savaşa karşı verilen mücadelenin kuşkusuz en ön saflarında yer almalıdırlar. Her şeyden önce biz genç kadınlar, bir kadının kişiliğinde bir köle toplumu inşa etmeye çalışan düşman saldırılarını reddediyoruz. Buna karşı bizler ülkemize, devrime, partiye, halkımıza ve Önderliğe bağlı genç kadınlar olarak bu mücadeleye öncülük ediyoruz. Önder Apo’nun geliştirdiği özgürlük çizgisini koruyacağız ve daha da güçlendireceğiz. Bu temelde bizler, Rojava Kurdistanlı genç kadınlar olarak  Zap’ta yiğitçe savaşan Şehid Şaristan Farqin’in özgürlük mücadelesini ve tüm şehitlerimizin  çizgisini bir ölçü olarak yaşatacağız. Devrim şehitleri çizgisinde bu mücadeleye katılacağız ve tüm şehitlerin intikâmını alacağız. Son olarak Başûrê Kurdistanlı genç kadınlar başta olmak üzere tüm Kürdistanlı  genç ve genç kadınlara çağrımız, KDP düşmanlığına karşı, gerilla direniş ve zafer ruhuyla gerilla saflarında yerlerini almalarıdır.  Kürdistan’daki gerilla mücadelesiyle büyük zaferler ilan edecek ve faşist TC rejimini devirip, bozguna uğratacağız. Kürdistan’da yaşam savaş olmuştur. Bu savaşa verilecek doğru cevap ise gerilla saflarına katılmaktır. Bu temelde tüm gençleri ve genç kadınları gerilla saflarına çağırıyoruz. Özgürlük savaşı için, werin cenga azadîye!"