Rojavalı kadınlar: Direnen anneler yalnız değil

Qamişlo’da Türk devletinin tutsak annelerine saldırısını kınamak için düzenlenen yürüyüşe katılan kadınlar, direnişin süreceğini dile getirdi.

ANF’ye konuşan Avrupa Özgür Êzidî Kadin Hareketi (TAJÊ-E) üyesi Cazya Husen Havrano, Tirbespiye’den eyleme katılan Menife Sait Cuma ile Kongreya-Star Şehit Aileleri Kurumu üyesi Necah Gulo, Kürt annelerinin yalnız olmadığını belirtti.

HAVRANO: DİRENEN ANNELER YALNIZ DEĞİLLER

Avrupa Özgür Êzidî Kadin Hareketi (TAJÊ-E) üyesi Cazya Husen Havrano: Bu eylemlerde yer almak büyük bir onurdur. Şengal ve Avrupa’daki kadınların destekleri ve selamlarını getirdim. Bugün barış annelerinin, tutuklu ve açlık grevindeki arkadaşlarımızın eylemini desteklemek için burada bulunmaktayız. Vücudumuzdaki son damla kana kadar onların, tutuklu arkadaşlarımızın, gerillamızın ve Leyla Güven’in takipçisi, destekçisi olacağız.

Rojava’dan Amed’e Leyla Güven’in ve açlık grevcilerinin önünde saygıyla eğiliyorum. Êzidî Kadın Meclisi adına sonuna kadar yanlarında olacağımızı ve saygılarımızı iletiyorum. Sonuna kadar bu direnişin yanında, Önderimiz Abdullah Öcalan’ın ve şehitlerimizin izinde olacağız. Erdoğan bilsin ki; Kürt anneleri dört parça Kürdistan ve Avrupa’da da yalnız değillerdir.

CUMA: DAİŞ’İ BİTİRDİK FAŞİST TÜRK DEVLETİNİ DE YENECEĞİZ

Tirbespiye’den eyleme katılan Menife Sait Cuma: Buradan açlık grevi eylemcilerini destekliyor ve faşist Türk devletinin tutuklu annelerine karşı yaptığı zulmü kınıyorum. O annelerin ellerinde ne bir silah ne de zarar verecek bir şey yok ve buna rağmen, yaşlı analarımıza saldırmaktalar.

Bugün o düşmana karşı dimdik ayakta olan analarımızın destekçisiyiz, halkımızda onlara sahip çıkmalıdırlar. O annelerin tek isteği çocuklarını o zindanlardan çıkarmak ve Önderliğimize uygulanan tecritin son bulmasıdır. Bizler de bugün her halk gibi, Önderimizi de aramızda görmek istiyoruz bu bizlerin en doğal hakkıdır. Herkes bu zulme artık hayır diyebilsin ve bu zulmün bitmesi için elinden ne geliyorsa yapsınlar. Bugün Rojava’da 11 bin şehidimiz var ve bizler bu barışın gelmesi için, Önder Apo’nun özgürlüğü için, Leyla Güven ve diğer arkadaşlarımız için 11 bin şehit daha vermeye hazırız. Bugün YPG ve YPJ güçlerimiz hala Türk devleti ve diğer devletlerin gönderdiği insanlık düşmanlarına karşı cephede savaş vermekteler. Bizler DAİŞ’i bitirdik faşist Türk devletini de yeneceğiz. Rojava’nın DAİŞ’ten temizlenmesinin sevincini yaşıyoruz. Bütün Avrupa ülkeleri ve Türkiye cezaevlerinden kaçan karanlık güçleri Rojava’ya gönderip Kürt halkını yok edeceklerini düşündüler. Ama yanıldılar bu güçler tek bir Kürt kadınının ve çocuklarının iradesi karşısında duramadılar, duramazlar da. Bizler de şehit anneleri olarak gece gündüz alanlarda olacağız.

GULO: DİRENİŞİ BIRAKMAYACAĞIZ

Kongreya-Star Şehit Aileleri Kurumu üyesi Necah Gulo: Dün anneler günüydü ve Erdoğan yine anaların kollarından tutup sürüklenmesi talimatını verdi yine her gün kadın katliamları ve ona karşı yapılan hukuksuzluklar için Türk devletini kınıyoruz. Açlık grevinde olan arkadaşlarımıza her zaman yanlarında olduğumuzu ve destekçileri olduğumuzu belirtiyoruz.

Bu hukuksuzluklara sessiz kalan uluslararası güçleri ve Avrupa devletlerini de bir kez daha kınıyor ve artık bu sessizlik yeter diyoruz. Dünyada bulunan bütün anneler gibi bizlerde durmayacak, annelerin ve çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bizler sonuna kadar Leyla Güven, direnen halkımız ve Önderliğimizin yanında olduğumuzu tekrar belirtiyorum. Bizler direnişle başladık ve son damla kanımıza kadar da direnişi bırakmayacağız. Alanlarda, sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Erdoğan şunu bilsin ki nasıl ki DAİŞ’in saldırılarını kırdıysak bugün Erdoğan’ında sonu gelecektir. Tarih ondan yaptıklarının hesabını elbet bir gün soracaktır. Bizler anneler olarak bu toplumu ve Önderliğimizi özgürleştirene kadar direneceğiz.