Rusya'da 8 Mart etkinliği

Kürt kadınları, Stavropol bölgesine bağlı Novo Aleksandrovsk ilçesinde 8 Mart vesilesiyle etkinlik düzenledi.

Rusya’nın Stavropol bölgesine bağlı Novo Aleksandrovsk ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Kürt kadınları etkinlik düzenledi. Novo Aleksandrovsk ilçesinin Kültür evinde yapılan etkinlik, bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. 

Etkinlikte Kadın Meclisi adına konuşan Hasret Bazoyevan,  8 Mart gününün özellikle de Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesi açısından çok önemli bir rol oynadığını söyleyerek, “Bazoyeva’da Kürt kadının özgürlük mücadelesinin önderi olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, YJA Star, YPJ ve tüm Kürt kadınlarını  bayramı kutluyorum” dedi. 

Kürt Otonomi Eş başkanı Huseyin Axmedov,  8 Mart Dünya Kadın Günü’nün kadınların hakları için verdiği mücadele sayesinde oluştuğunu ifade ederek, “Kürt kadınlarının mücadelesinin tüm dünya kadınları için örnek teşkil ediyor.  Kürt Özgürlük Hareketi’nin kadın mücadelesi sayesinde bugünlere ulaştık” şeklinde konuştu. 

Kutlama yerel sanatçıların verdiği konserle devam etti. Dengbej Mihemed Rustemov, Bari Aliyev, Evinar Bazoyev ve Selim Hasanovun’un seslendirdiği şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. 

Eylemde, çocukların  kadınlara adadığı şiir ve govend gösterileri oldu. Kutlama govend eşliğinde son buldu.