Rusya'da 8 Mart kutlamaları

Rusya’nın birçok bölgesinde Kürt kadınları, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

Kürt kadınlarının organizasyonu olan TJKN, Rusya’nın farklı bölgelerindeki etkinliklerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.


Moskova’nın Kürt Evinde gerçekleşen kutlama Kadın Özgürlük Mücadelesini anlatan bir sinevizyon gösterimiyle başladı. Sinevizyon gösteriminden sonra söz hakkı alan Moskova Kürt Kadınları Organizasyonu Viyan Başkanı Tara Qadır, konuşmasında Kürt kadınlarının mücadelesinin tüm dünya kadınları için özgürlüğe giden yol olduğunu söyledi.
Qadır, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadın mücadelesinin mimarı olduğu ve onun geliştirdiği kadın özgürlükçü felsefenin tüm dünyada yankı bulduğunu dile getirdi.

 SARATOV

Kutlamanın geçtiği diğer bir yer ise Saratov bölgesi oldu. Saratov bölgesine bağlı Yerşov Kürt Kültür Evinde bir araya gelen Kürt kadınları 8 Mart'ı kutladı.
Konuşmalarda, Kürt Kadınlarının mücadelesinin binlerce şehit kadınlar sayesinde bugüne ulaştığı vurgulandı. Kutlamada yerel Kürt sanatçılar müzik dinletisi verirken, sanatçılar Ahmet Baki ve Kamuran Gasanov'un müzik ve şarkıları eşliğinde kadınlar halay çektiler.

MİÇURİNSK

Tambov bölgesinde bağlı Miçurinsk kentinde bir araya gelen Kürt Kadınları da bir açıklama yaparak 8 Mart'ı kutladı.
Kürt Meclisi Eşbaşkanı Fatma Kasoeva, Kürt kadınlarının mücadelesi sayesinde Ortadoğu ve Kürdistan'daki tüm gerici güçlerin geriletildiğini ifade etti.