Rusya’da kadınlar Öcalan'a tecridi protesto etti

Rusya’da kadınlar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etti.

Rusya Federasyonu'nun başkenti Moskova ve Saratov kentine bağlı Dergaçiyê ilçesinde kadınlar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridi protesto etti.

Moskova’da faaliyet yürüten Rusya Kürt Kadın Hareketi ve Moskova Kürt Kadın Organizasyonu-Viyan ortak bir basın açıklamasıyla, tecridi protesto etti.

Kürt Kültür Merkezi önünde yapılan basın toplantısında, Moskova Kürt Kadın Organizasyonu Başkanı Tara Kadir konuştu. Kadir, “Önderliğimiz çok ağır koşullar altında tutuluyor. AKP hükûmeti bu tecrit politikasıyla Kürtlerin iradesini kırmak istediği kadar Türkiye’deki faşist çevreleri de safına çekmek istiyor. Fakat halkımız yürüttüğü demokratik mücadeleyle Erdoğan-Bahçeli ittifakını yıkacak kudrete sahiptir. Uluslararası güçlerin AKP ve MHP ortaklığında Kürtlere karşı yürütülen saldırılara karşı sessiz kalması hukukun ve insan haklarının katliamıdır. Bir an önce uluslararası güçlerin devreye girmesini, Önderliğimize uygulanan bu kirli tecride son verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Kadınlar, toplantılarını 'Bijî Serok Apo' sloganıyla tamamladı.

DERGAÇİYE

Saratov kentine bağlı Dergaçiyê ilçesinde kadınlar da Öcalan’a uygulana tecridi bir protesto etti.

PKK ve KCK bayrakları taşıyan Kürdistanlılar, Öcalan’a uygulanan tecridin bir an önce kaldırılmasını isterken, Öcalan’ı sahiplenme çağrısı yaptı.