Rusya'daki Kürt kadınlar tecridi protesto etti

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto eden Rusya'daki Kürt kadınlar, dünya kamuoyuna sessizliklerini bozma çağrısı yaptı.

Rusya'nın Stavropol bölgesine bağlı Novoaleksandrovskaya ilçesinde yaşayan Kürt kadınları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridi protesto etti. Genç Kadın Hareketi adına açıklama yapan Samîra Gasanova, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecridin onun görüşlerinin dünyaya yansımasının önünü almak için uygulandığını vurguladı. 

Gasanova, Kürt halkının direnişinin devam ettiğini ve genç Kürt kadınlar olarak mücadelenin en ön saflarında yer aldıklarını belirterek, “Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşana dek mücadelemiz sürecek. Rusya’da yaşayan Kürt kadınlar olarak faşist Türk devletinin Kürt Halk Önderine karşı uyguladığı ağırlaştırılmış tecridi kınıyoruz. Bu tecridin bir an önce son bulmasını, Kürt Halk Önderi’nin avukatları ve ailesiyle görüştürülmesini istiyoruz. Dünya kamuoyunun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a karşı uygulanan tecride karşı sessiz kalmasının altındaki neden Kürt halkına karşı uygulanan bir konsepttir. Bu konseptin uygulayıcısı ise faşist Türk devletidir. Dünya kamuoyu ve insan hakları örgütlerini bu duruma karşı sessizliklerini bozmaya ve tavırlarını geliştirmeye çağırıyoruz” dedi.