Rusya'daki Kürt kadınlarından uluslararası kurumlara mektup

TJKN, tutsakların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki mutlak tecritte dikkat çekmek ve özgürlüğü için başlattığı açlık grevlerine ilişkin başta ABD, Rusya AB olmak üzere uluslararası kurumlara mektup gönderdi.

Rusya'da Uluslararası Kürt  Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Kurd a Navnetewî ), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a karşı uygulanan ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek ve özgürlüğü için ABD, Rusya, AB ve uluslararası kurumlara mektup gönderdi. 

Tutsakların başlattığı açlık grevlerine dikkat çeken TJKN, Kürdistan ve dünyanın her dört yanında yaygınlaşarak devam eden eylemlere destek vermek ve Kürt siyasi tutsakların açlık grevlerine ses olmak için mektup kaleme aldığını dile getirdi.  TJKN öncülüğünde gerçekleşen eyleme, Rusya’da yaşayan çok sayıda Kürt kadınları ve enternasyonel kadınlar katıldı. 

Mektupta, uluslararası komplo sonucunda 15 Şubat 1999 yılında esir alınan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yollarla çözümü için büyük çabalar sarf ettiği vurgulandı. 

Mektubun devamında ise şunlara dikkat çekildi:

“Faşist Türkiye devletinin uyguladığı Kürt halkını inkar ve imha politikası sonuç almadı.  Kürt Özgürlük Hareketi mücadelesini büyüterek devam ediyor. Sözüm ona demokratik geçinen Avrupa, Rusya ve uluslararası güçlerin kendi çıkarları çerçevesinde hareket ederek Kürt Halk Önderine karşı uygulanan ağırlaştırılmış tecride karşı sessiz kalıyor. Uluslararası komplonun amacının Kürt Özgürlük Hareketini ve onun önderini yok etmek olduğu bilinen bir gerçektir. Rusya'da yaşayan Kürt kadınları olarak 50 milyonluk Kürt halkına ve onun Önderine karşı uygulanan politikalarını değiştirmelerine ve Kürt halkının haklarını vermeleri gerekiyor.”