Saarbrücken, Den Haag ve Strasbourg’da Paris katliamı protestosu

Almanya’nın Saarbrücken, Hollanda’nın Den Haag ve Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen eylemlerle Paris katliamı protesto edildi.

Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların Paris katliamını yıldönümüne protesto eylemleri sürüyor. Saarbrücken, Den Haag ve Strasbourg’da 9 Ocak 2013’te Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilci Fidan Doğan (Rojbin) ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in (Ronahi) katledilmesi protesto edildi.

SAARBRÜCKEN

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Cansız, Doğan ve Şaylemez’in katledilmesi Fransız Konsolosluğu önünde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Fransız devletinin katilleri bilmesine rağmen, yargılamaması kınanırken, Erdoğan’ın MİT eliyle bu katliamı gerçekleştirdiği belirtildi.

Oluşturulan bir heyetin konsolosluk yetkilisi ile görüşmesi ardından eylem, “Sara, Rojbin, Ronahi”, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganları ile sona erdi.

DEN HAAG

Hollanda’nın Den Haag kentinde de eylem adresi Fransız Konsolosluğu önüydü.

Ronahi Kadın Meclisi’nin organize ettiği eylem saygı duruşu ile başladı. Paris katliamının aydınlatılmasını isteyen kadınlar, konsolosluk önüne üzerinden üç Kürt kadının fotoğraflarının bulunduğu siyah çelenk bırakıldı.

Erdoğan aleyhine sloganların atıldığı eylemde bir konuşma yapan kadın aktivisti Sultan Öger, katliamın Erdoğan’ın emriyle MİT tarafından yapıldığını söyledi. Öger, 3 Kürt devrimci kadının hedeflenmesi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile PKK’nin hedeflenmesi olduğunu belirtti.

STRASBOURG

Fransa'nın Strasbourg kentinde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger ve TEKO-JIN aktivisti gençler, Paris Katliamı’na dair bilgilendirme standı açtı.

Kléber meydanında açılan stantta Paris’te Cansız, Doğan ve Şaylemez’in posterleri açıldı. Müzik dinletisinin de yapıldığı stantta Almanca ve Fransızca açıklamalar yapıldı.

Eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecritin kırılması ve cezaevlerinde hak ihlalleri, baskılara karşı 27 Kasım’da tutsakların başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemine de dikkat çekildi.

Stant, 9 Ocak’ta Strasbourg Place de Le Gare önünde gerçekleştirecekleri eyleme katılım çağrısı ile sona erdi.