Schneiderbanger ve Doğruak anıldı

Uta Schneiderbanger ve Ekin Ceren Doğruak şehadetlerinin 16. yıldönümünde Mülheim Ruhr kentinde bulunan Schneiderbanger'in mezarı başında bir ekinlik ile anıldı.

Uta Schneiderbanger ve Ekin Ceren Doğruak, şahadetlerinin yıl dönümünde bir etkinlikle anıldı.

Saat 14.00'de Utamara Kadın Buluşma Merkezi’nin öncülüğünde gerçekleşen anmaya Uta Schneiderbanger'in anne ve babası, mücadele arkadaşları, Duisburg ve Essen kentlerindeki kadın meclisleri temsilcileri de katıldı. 

Utamara adına bir konuşma yapan Gülistan Bingöl, iki enternasyonalist kadının mücadelesine dikkat çekti.

Schneiderbanger ve Doğruak’ın mücadelesinin yarattığı değerlerin insanlığa rengarenk bir gül bahçesinin güzelliğine denk bir anlam kattığını da belirten Bingöl, “Onların mücadeleleriyle yarattığı bu değerler insanlığın kurtuluşuna olan umudu büyütür” dedi.

Kürt Dil Enstitüsü ve aynı zamanda her iki enternasyonalistin mücadele arkadaşı Avesta Aydın da konuşmasında şunları belirtti: “Her yıl burada şehitlerimizi anmak için buluşuyoruz. Uta ve Amara gibi enternasyonalist arkadaşlarla ahlaki ve politik bir dünyanın Kürt kadın mücadelesiyle mümkün olacağı bilinciyle ilerlediler. Onları ve ardıllarını sevgiyle anıyoruz.”

Uta Schneiderbanger'in arkadaşı Susanne de anmada yaptığı konuşmada “Uta ve Amara’nın 16. yıldönümünde büyük bir üzüntüyle tekrar arkadaşlarımızı anıyoruz. Ancak 16 yıl geçmiş olmasına rağmen görüyoruz ki bütün arkadaşları onların mirasına sahip çıkıyor. Bu sahiplenme bizim için büyük bir moral kaynağıdır. Yoklukları bizim için büyük bir üzüntü kaynağı olmasına rağmen bu mirasın yerde kalmadığını görmek bizim acımızı hafifletiyor. Bizler de sosyalist arkadaşları olarak bu mirasa daha fazla sahip çıkmak için, onların yolunda yürüyerek mücadelelerini büyütmeyi kendimize görev biliyoruz” dedi.

Mezarın başına çiçeklerin bırakılması ve mumların yakılması ardından anma sona erdi.