Silvan ve Edremit'te şüpheli kadın ölümleri

Amed'in Silvan ilçesi ile Van'ın Edremit ilçesinde iki kadın şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

Silvan'ın Kazandağı (Mala Elikê) Mahallesi'nde Zehra Eken isimi bir kadın evinde Perşembe günü akşam saatlerinde şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti.

Eken'in ateşli silahla intihar ettiği öne sürüldü. Cenazesi, otopsi işlemleri için Amed'e götürüldü.Eken'in hangi koşullarda hayatını kaybettiği henüz netleşmedi.

Van'ın Edremit ilçesine bağlı Şabaniye Mahallesi'nde de Meliha Kara (45)  isimli kadın Cuma günü sabah sabah saatlerinde evinde şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.  

Savcının evde yaptığı inceleme ardından Kara'nın cenazesi otopsi işlemleri için Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Bu şüpheli ölüme ilişkin soruşturma başlatıldı. 

KADINA ŞİDDET ARTTI

Her iki kadın ölümünün de hangi koşullarda gerçekleştiği henüz netleşmedi ancak kadına yönelik şiddet son aylarda artış gösterdi. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'na (KCDP) göre, Ağustos ayında kadına yönelik şiddette en az yüzde 33'lük artış yaşandı.

Aynı platforma göre Ağustos ayı içerisinde 27 kadın erkekler tarafından katledildi, 23 kadın da şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. Temmuz ayında erkeklerin öldürdüğü kadınların sayısı 36 olarak kayıtlara geçmişti. Platformun şiddetten ölen dijital anıtına göre 2020 yılının başından beri 250 kadın şiddetin kurbanı oldu.