Sistemin karanlığına karşı güneşe doğru yol aldı

Çocuk yaşta düşmana olan öfkesini kendisi ile büyüten YJA Star gerillası Faraşin Zilan, 2019 yılında yaşanan bir çatışmada son mermisine kadar savaşarak, şehitler kervanına katıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaratmış olduğu yaşam felsefe ve mücadele ruhuyla ruhlarını tazelemiş olan Kürt gençleri, geleceği kendi elleriyle yaratmanın olgunluğuna erişmiştir. Türk devleti bu gerçekliği bilmekte ve önünü almak için daha çok çaba sarf etmektedir. Berivan Batı (Faraşin Zilan) böylesi bir gerçekliğin yaşandığı yer olan Amed'de mücadeleye katılan bir genç.

Yurtseverlik bilinci güçlü olan Berivan, önüne konulan her görevi başarı ile yürütmüştür. Ancak yaptıklarının hep yetersiz olduğunu düşünen ve sistemle çelişkileri güçlü olan Faraşin, ismini aldığı Berivan yoldaşının izinden yürüme kararlılığı ile 2013 yılında gerilla saflarına katılır. Her zaman heyecanını koruyan, moralli ve emekçi yönleri ön planda olan bir gerilla olmuştur. Kadın bilincini özü ile bütünleştirmeyi başaran gerilla Faraşin kadın felsefesinin yaratan gücünün somut ifadesi olmuştur.

Çocuk yaşta düşmana olan öfkesini kendisi ile büyüten YJA Star gerillası Faraşin büyük bir moral ve iddia ile 2016 yılında doğduğu topraklara, Amed’e büyük bir inançla yürümüştür. Özlemini duyduğu, yoldaşlığın ışığında, yeni bir kimlikle var olmanın mutluluğunda doğduğu topraklarda savaşmanın heyecanını ve ciddiyetini yaşayarak bir savaşçı olarak devrim yoluna adamıştır.

Doğduğu topraklarda devrim yürüyüşüne devam eden YJA Star gerillası Faraşin, azmi ve inancıyla faşist TC devletinin, halkına yaşatılan soykırım ve imha politikalarına karşı her zaman eylemsellikler içerisinde olmuştur. Aktif bir mücadele içerişinde olan gerilla Faraşin 2019 yılında düşman ile bir çatışmada son mermisine kadar savaşarak, şehitler kervanına katılmıştır.