Stockholm'de 8 Mart etkinlikleri

Stockholm'de kadınlar 8 Mart vesilesiyle bir araya geldi. Etkinliklerde Türk devletinin kadın düşmanı uygulamalarına da dikkat çekildi.

Aralarında Amara Kadın Meclisi ve Sara Kadın Birliği'nin de bulunduğu kadın örgütlerinin oluşturduğu 8 Mart Komitesi, bu yıl etkinlikleri sanal ortamda gerçekleştirdi.

Stockholm'deki kadın örgütleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliklerini sanal ortamda gerçekleştirdi.

Komitede yer alan her örgüt, 1 Mart'tan itibaren sırayla hazırladığı konuşmayı sanal medya üzerinden yayımladı. Örgütlerin videoya aldığı konuşmalar sivil toplum örgütleri ve medyaya gönderildi, sanal medya üzerinden yaygınlaştırıldı.
Dayanışma Derneği de HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun katılımıyla 8 Mart'ın kadınlar için önemi ve Türkiye'de kadına yönelik şiddetin ele alındığı sanal bir toplantı gerçekleştirdi. Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde bir araya gelen Kürt kadınları toplantıyı izledi. Toplantının sona ermesinden sonra Kürtçe şarkılar eşliğinde halaya çekilerek 8 Mart kutlandı.

KÜRDİSTAN'DAKİ TECAVÜZLERE DİKKAT ÇEKİLDİ

Amara Kadın Meclisi ve Sara Kadın Birliği'nin çağrısı üzerine dün Stockholm'un Sergelstorg Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlı kadınlar da eylem yaptı. Toplantıyı organize eden örgütler adına yapılan konuşmada, “Diktatör Erdoğan'ın Yargılanması İçin 100 Neden” kampanyası hakkında kamuoyu bilgilendirildi.
Kürdistan'daki sistematik işkence, baskı, tecavüz ve katliamların da siyasi içeriğine dikkat çekildi.
Polisin en fazla 8 kişinin katılmasına izin verdiği eylemde kadınlar, sık sık “Jin jiyan azadi, Sara, Rojbin, Rohani” sloganını attı.