Stockholm'de Abdullah Öcalan'a yönelik tecride son verilmesini istendi

İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılması için pazartesi günü başlattıkları eylemlerini bu akşam saatlerinde de sürdürdü.

Stockholm il merkezindeki Sergelstorg Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan yasa dışı ve gayri meşru tecridin kaldırılmasını ve derhal avukat ve ailesiyle görüştürülmesini talep etti.

Stockholm Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Amara Kadın Meclisi adına yapılan konuşmalarda Abdullah Öcalan'ın Kürt halkının iradesini temsil eden bir önder olduğu ve sağlığıyla ilgili medyada yer alan haberlerin tüm Kürdistanlıları kaygılandırdığı söylendi.

Öcalan'ın Türkiye ve Ortadoğu'da barışın güvencesi olduğu vurgulanan açıklamada Avrupa Birliği ve İsveç Hükümeti ile İşkenceyi Önleme Komitesi'ne (CPT) tecridin kaldırılması için girişimde bulunmaları çağrıları yapıldı.

Meydandaki parmaklıklara üzerinde Öcalan posteri ve PKK amblemi bulunun dev bir bayrak asan Kürdistanlılar, eylem boyunca “Be Serok jiyan nabe”, “Biji Serok Apo”, “Öcalan'a özgürlük”, “Öcalan halktır, halk biziz” sloganlarının yanı sıra “Kanlı ellerinizi Öcalan'dan çekin”, “Çocuk katili Erdoğan” ve “Katil, faşist Erdoğan” sloganları attı.