Strasbourg direnişçilerinden 8 Mart kutlaması

Strasbourg’da 82 gündür tecride karşı açlık grevi direnişinde olan 14 eylemci, 8 Mart’ı kutladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride karşı bedenlerini açlığa yatıran eylemciler, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutlarken, kadın mücadelesine yönelik mesajlar verildi.

8 Mart vesilesiyle bir araya gelen açlık grevi direnişçileri, kadın direnişinin sembolü olan günü kutladı.

‘KADINA YOLDAŞLIK EDEN ÖCALAN’A YÖNELİK TECRİDİ KIRMAK İÇİN BURADAYIZ’

Kutlamada kısa bir konuşma yapan eylemcilerden Nurgül Başaran, 8 Mart’ın kadın direniş ve başkaldırı günü olduğunu söyledi. “Başta YPJ-YPG ve HPG olmak üzere mücadele edenler ile cezaevlerindeki yoldaşların 8 Mart’ını kutluyoruz” diyen Başaran, her 8 Mart’ın direnişin daha da yükseltildiği an olması dileğini paylaştı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadınları ‘bugüne getiren, onlara yoldaşlık eden’ kişi olara ifade eden Başaran, bu yüzden de Öcalan’a yönelik tecridi kırmanın önemli olduğunu dile getirdi. Bu amaçla direnişin kararlılıkla sürdüğünün altını çizen Başaran, “Direnişte iken 8 Mart’ı kutlamak bizim için oldukça anlamlı. Bu yüzden de oldukça heyacanla, coşkulu, moralli ve direniş ruhu içerisinde bu 8 Mart’ı kutluyoruz” diye konuştu.

‘5 BİN YILLIK KÖTÜLÜKLERE KARŞI DİRENEN KADINDIR’

Açlık grevi eylemcilerinden siyasetçi Mustafa Sarıkaya ise, “Direniş ruhu aynı zamanda kadın ruhudur. En büyük direnişçi kadındır. 5 bin yıldır dünyada süregelen kötülükler erkek eliyle başladı ve 5 bin yıldır da kadının buna karşı direnişi devam ediyor” dedi.

Sarıkaya, Kürt Halk Önderi Öcalan öncülüğünde Kürt kadınlarının yaşadığı uyanışın dünyada önemli bir aşama olduğunu ve bunun dünya kadınlarında da büyük bir coşku ve umut ortaya çıkardığını vurguladı. Öcalan’ın yolunu açtığı kadın direnişinin Kürt kadınlarının canları ve emekleriyle büyüdüğünün altını çizen Sarıkaya, tecride karşı direniş başta olmak üzere günümüzde tüm Kürdistan’da ve ülke dışındaki direnişlerde kadınların izinden gidildiğini söyledi.

Kürt kadınlarının dünya kadınlarının mücadelesinde oynadığı öncü rolüne işaret ede Sarıkaya, Ortadoğu’da zulme karşı özgürlüğü sağlamanın da Kürt kadınlarına nasip olduğunu belirtti.

Kendilerinin de Kürt kadınlarının moral ve duruşlarından güç aldığını söyleyen Sarıkaya, en büyük bağlılık ve fedakarlığın kadınlarca sergilendiğini ifade etti.