Suriye Kadın Meclisi kadına şiddeti protesto etti

Suriye Kadın Meclisi, koronavirüs döneminde artan kadına şiddeti protesto etti, "Birbirimize sahip çıkalım" dedi.

Suriye Kadın Meclisi, koronavirüs döneminde artan kadına dönük şiddete ilişkin Qamîşlo’da bulunan Parka Xwendinê'de (Okuma Parkı) açıklama yaptı. Açıklamaya Suriye Kadın Meclisi yönetimi ve üyeleri katıldı.
Suriye Kadın Meclisi, karantina sürecinde artan erkek şiddetine dikkat çekerek, “Suriye Kadın Meclisi olarak kadına yönelik şiddeti kınıyoruz” dedi.
Açıklama Suriye Kadın Meclisi Koordinasyon üyesi Lîna Berekat tarafından okundu.
Açıklamada, karantina süreci ve yasaklarla beraber kadın dönük şiddetin artırdığına dikkat çekilerek, "Kadına yönelik şiddet tüm dünyada artmış durumda. Dünyada kadınların kazanımları her ne kadar bir yere kadar korunabilmişse de erkeğin geri kalmış yönleri kendini tekrarlıyor” denildi.

‘AHLAKSIZCA VE İNSANLIK DIŞI'

Virüsün yayılması ile beraber şiddetin en çok görüldüğü yerin aile ortamı olduğunun ifade edildiği açıklamada, "BM kaynaklarına göre, en çok da kadınlar şiddete maruz kalıyor. Daha önce şiddetin olmadığını söyleyemeyiz, fakat en çok bu dönemde görünür oldu. Kadına yönelik şiddet ahlaksız ve insanlık dışı bir durumdur. Şiddet kadının intihara sürüklenmesine sebep oluyor” denildi.

ÇAĞRI

Suriye Kadın Meclisi, açıklamasının sonunda şöyle dedi: "Bu zorlu süreçlerde birbirimizi koruyup sahip çıkmamız gerekir. Suçlu olanlar cezalandırılmalı ki biz de birbirimizi koruyabilelim. Umut ediyoruz ki şiddete maruz kalan kadınlar gerekli yerlere başvursun ve haklarını korusun."