Suriye Kadın Meclisi: Örgütlülüğümüzü geliştirmeliyiz

Suriye Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, "Kazanımlarımızı korumalıyız. Daha fazla çalışarak, mücadele ederek örgütlülüğümüzü geliştirmeliyiz" dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yapan Suriye Kadın Meclisi, dünyada ilkleri başaran, yaratan kadın gerçeğini vurgulayarak tüm kadınlara zulme, eşitsizliğe ve adalete karşı birlik olmaya çağrısı yaptı.

Suriye Kadın Meclisi açıklamasında, "Dünyanın en büyük devrimi kadınların öncülüğüyle gerçekleşti. İlk şarkıyı, şiiri ve ekmeği kadınlar keşfetti. İlk ahlaki yasaları kadınlar oluşturdu. İlacı, sayıları ve daha birçok tekniki buluşa imza atan kadınlardı, anatanrıçalardı. Onlar üreten, besleyen ve yaşatanlardır" diye belirtildi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü tüm dünya kadınlarına kutlayan Suriye Kadın Meclisi “Kadınlar kendilerinden emin adımlarla yürüyor. Yapmaları gereken tek şey, ayaklarına bağlanan prangaları kırmak, kendilerine dayatılan yaşama mahkum olmamak. Haklarınıza güvenin ve tüm gücünüzle, bilincinizle, umutla kendinizi savunma hakkına sahip çıkın” dedi

Şiddeti, zulmü yaratan erkek egemenlikli sisteme karşı da tüm dünya kadınlarına birlik çağrısının yapıldığı açıklamada şunlar belirtildi:

 “Suriyeli kadınlar olarak direnişimiz ve mücadelemiz sürecek. Tüm dünya kadınlarına da birliklerini sağlanmaları çağrısında bulunuyoruz. Kazanımlarımızı korumalıyız. Daha fazla çalışarak, mücadele ederek örgütlülüğümüzü geliştirmeliyiz. Amaçlarımıza ulaşmak için bilinçli ve iradeli bir şekilde hareket etmeliyiz.”