TAJÊ: İntihar çözümün çıkış noktası olamaz!

Duhok’taki göçmen kampında yaşanan intiharlara ilişkin açıklama yapan TAJÊ, intiharın en büyük çözümsüzlük olduğunu söyleyerek, Êzidi kadınlarının sorunlarını çözmek için her zaman hazır olduklarının altını çizdi.

Son günlerde Duhok'taki göçmen kamplarında yaşanan intihar olaylarına ilişkin Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi (TAJÊ) yazılı bir açıklama yaptı. TAJÊ olarak intihar olayları karşısında çok üzgün oldukları ifade edilen açıklamada, her sorunun çözümünün olduğunu ve intiharın çözümün çıkış noktası olamayacağı kaydedildi.

İntihar yerine şu an DAİŞ’in elinde esir olan anne, kardeş, aile ve toplumlarının düşünülmesi gerektiği belirtilen açıklamada şunlar ifade edildi, “Ferman esnasında en çok acı çeken, satılan, yakılan ve işkenceye maruz kalan Êzidî kadınları oldu. Ancak bugün bu katliamların hesabını soran da yine Êzidî kadınları oluyor. İşte bu yüzden biz Êzidî kadınların büyük sorumluluğu var. Öfkemizi işgalcilere ve bizi soykırımdan geçirmek isteyen güçlere vermeliyiz. Kimse düşmanın Êzidî kadınları üzerinden geliştirmek istediği kirli plana destek olmamalıdır. İntihar çözüm değildir. Bizler örgütlü kadınlar olarak tüm sorunları çözmek ve dayanışmak için hazırız.”

‘İNTİHAR EN BÜYÜK ÇÖZÜMSÜZLÜKTÜR’

TAJÊ ile kadınların sorunlarına çözüm bulduğuna değinilen açıklama, “TAJÊ’nin meclisleri Şengal’in tüm kasaba ve köylerinde bulunuyor. Tüm kadınlar bu merkezlerimize başvuru yapabilir. Her sorunu tartışmaya ve yardımcı olmak için çalışıyoruz. Bizler sizlerin ikinci aileleriyiz. Önder Apo’nun öne sürdüğü çözümler ışığında her sorunun çözümünün olduğunu ve intiharın en büyük çözümsüzlük olduğunun altını çiziyoruz” şeklinde değerlendirdi.